Tu ştii cât de bine vede copilul tău lumea de forme şi culoare? Stă în puterea ta, ca părinte, să-l duci la o testare profesionistă a spectrului vizual. Medicul specialist este singurul în măsură să pună diagnosticul corect şi să stabilească metodele optime pentru corecţia optică. Depistarea precoce a tulburărilor de vedere şi corectarea lor timpurie facilitează accesul la educaţie şi la formarea personalităţii.
Cu prilejul lunii copilului, în data de 3 iunie vă aşteptăm la Clinica de Oftalmologie “Cristal Vision” din Piatra Neamţ, pentru o sesiune de screening a vederii copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani.
Personalul nostru vă stă la dispoziţie în intervalul orar 9.00-13.00, pentru a evalua acuitatea vizuală şi dioptriile copiilor, în mod gratuit, cu scopul de a depista precoce problemele refractive.
Copiii vor beneficia de testarea acuităţii vizuale atât la distanţă, pentru a afla cât de clar văd literele sau figurile geometrice de pe panoul denumit optotip, cât şi la aproape. Totodată, vom măsura acuitatea vizuală pe fiecare ochi în parte şi vom evalua computerizat dioptriile. Ne dorim să identificăm, prin măsurarea refracţiei, dacă sunt cazuri de miopie, astigmatism ori hipermetropie. Datele astfel obţinute le vom corela cu informaţiile exprimate printr-un chestionar simplu, cu întrebări privind stările ce pot fi asciate cu vederea deficitară, respectiv cefalee, usturimi oculare, clipit des ori vedere înceţoşată. Tulburările de vedere nu dor, dar sunt asociate, de cele mai multe ori, cu dureri de cap şi oboseală cronică. Dioptriile medii şi mari necorectate la copii pot duce, în timp, la o funcţie vizuală scăzută (ambliopie- în termini medicali). De aceea, ne dorim ca prin acest screening să tragem un semnal de alarmă, acolo unde este cazul, şi părintele să poată alege drumul optim pentru o performanţă vizuală normală a copilului.
Sesiunea de screening din 3 iunie va fi urmată de un workshop dedicat conştientizării părinţilor cu privire la importanţa identificării precoce a deficienţelor de vedere şi de informare privind metodele de corectare sau stopare a acestora. Workshop-ul se va desfăşura între orele 13.00-14.00, cu 15 locuri disponibile prin înscriere prealabilă la numărul de telefon 0787.772674.
Pentru stabilirea unui diagnostic cu cea mai mare precizie, profesioniştii noştri utilizează echipamente medicale de ultimă generaţie, non-invazive, care ajută copilul să se simtă confortabil în timpul investigaţiilor oculare.
O singură operaţie pentru vindecarea cataractei şi eliminarea ochelarilor pentru distanţă, la calculator şi la citit
Clinica de oftalmologie “Cristal Vision” din Piatra Neamţ vine în întâmpinarea pacienţilor cu o reducere consistentă la costul intervenţiei chirurgicale care elimină cataracta, dar şi nevoia de a purta ochelari.
Astfel, în luna noiembrie, operaţia de implant cu cristalin multifocal va avea tariful redus de la 4500 de lei, la 3500 de lei.
Cristalinul este partea ochiului care focalizează lumina pe retină, pentru transmiterea semnalelor vizuale către creier. Opacifierea cristalinului natural conduce la diagnosticul de cataractă. Prin operaţia de cataractă se înlătură cristalinul şi se implantează unul artificial, care clarifică vederea (elimină ceaţa). Lentilele pot fi monofocale (pentru vedere fără ochelari la o singură distanţă) şi multifocale (pentru corectare majoră a vederii la toate distanţele). De aceea, tipul de lentilă este ales împreună cu medicul oftalmolog, pliate pe necesităţile fiecărui pacient.
Ca orice alte tipuri de proteze, lentilele artificiale implantate ajută pacientul să-şi redobândească funcţiile naturale într-o anumită proporţie. Cristalinul multifocal este o variantă mai avansată, care conferă persoanei operate o vedere utilă la aproape (citit) şi intermediar (parbrizul maşinii, calculator) în 90% din situaţii, faţă de 10% în cazul lentilelor monofocale.
Despre tehnica chirurgicală
Pentru operaţia de cataractă utilizăm cea mai modernă tehnică chirurgicală folosită în prezent, denumită facoemulsificarea. După ce ochiul este anesteziat, chirurgul deschide, printr-o incizie de 2,2 mm, partea frontală a capsulei în care se află cristalinul opacifiat. Prin emulsificare fragmentează cu ultrasunete acest cristalin şi aspiră toate particulele rezultate. După procedura de înlăturare a cristalinului natural se trece la implantarea cristalinului artificial. Cele mai avansate lentile sunt cele foldabile (pliabile), realizate dintr-un material flexibil, care le permite să fie împăturite. La “Cristal Vision” asigurăm implantarea celor mai performante cristaline aflate pe piaţă. Datorită dimensiunii foarte reduse, acestea pot fi introduse prin acea mică incizie. Odată fixat în capsulă, cristalinul se deschide şi se pliază pe locul celui natural, extras.
cristalin sanatos / cristalin cu cataracta
Operaţiile de cataractă se realizează prin tehnici şi cu echipamente de ultimă generaţie, în condiţii de siguranţă conforme cu normele în vigoare.
Pentru programări şi detalii suntem la dispoziţia dumneavoastră la telefon 0799.336520 şi la clinica noastră, situată în Piatra Neamţ, pe B-dul Decebal, nr. 2, bl. H3, ap.31.
Intervenţia chirurgicală bilaterală, un succes de răsunet la “Cristal Vision”
Chirurgia oculară înregistrează succes după succes la Clinica de oftalmologie “Cristal Vision” prin operaţiile de cataractă bilaterale. Acest tip de intervenţie, implementat de noi în ultimele 3 luni, întrece indicaţia clasică, de a se opera ochii pe rând, în sesiuni diferite. Cunoscute ca excepţii, operaţiile bilaterale se practicau îndeosebi la copii, pentru a se evita două anestezii generale.
Primele intervenţii la ambii ochi în aceeaşi sesiune operatorie au fost efectuate în cadrul Clinicii “Cristal Vision” ca o continuitate firească a rezultatelor deosebite înregistrate la pacienţii operaţi la un singur ochi (absenţa complicaţiilor semnificative şi mulţumirea pacienţilor), dar şi în contextul pandemic actual, ca răspuns la dorinţa unor persoane de a-şi putea relua activităţile cotidiene cât mai repede, prin recuperare simultană, cu o vedere optimă.
Practic, prin această intervenţie se înlocuieşte, pe rând, cristalinul natural al fiecărui ochi (cristalin care şi-a pierdut transparenţa şi poate bloca vederea până la orbire) fiind implantat unul artificial, care aduce claritate vederii. Anestezia se face local (pe fiecare ochi), iar tehnica de intervenţie este avansată şi se realizează cu aparatură de ultimă generaţie, cu implantare de lentile monofocale sau multifocale, de cea mai înaltă calitate.
Pacienţii operaţi la ambii ochi deodată, în ultimele 3 luni, au avut amabilitatea să ne împărtăşească din emoţiile prin care au trecut înainte, în timpul şi după intervenţia chirurgicală care le-a redat vederea. De asemenea, ne-au spus cât sunt de mulţumiţi de vederea dobândită după operaţie. Majoritatea ne-a declarat că a venit la operaţie fără emoţii, puţine fiind cazurile de uşoară emotivitate, însă cu toţii au avut mare încredere în profesionalismul medicului chirurg. Confortul din timpul intervenţiei a fost clasificat de jumătate dintre pacienţi ca “foarte bun”, ceilalţi declarând că au simţit un uşor disconfort, fiecare manifestând o sensibilitate diferită, gestionată profesionist de echipa medicală. În aproape toate cazurile am avut un feedback foarte bun în ceea ce priveşte satisfacţia privind vederea obţinută după operaţie, cu o singură clasificare de “mulţumit” pe scara aşteptărilor din partea pacienţilor.
Avantaje
Avantajele intervenţiei bilaterale sunt de necontestat: conlucrarea, postoperator, a ambilor ochi pentru o vedere optimă, binoculară (capacitatea de a percepe ca o singură imagine cele două imagini recepţionate de fiecare ochi în parte); administrarea tratamentului postoperator simultan la ambii ochi; controale medicale mai rare, fiind o singură intervenţie în loc de două.
În concluzie, după acest start de succes al intervenţiilor bilaterale de cataractă, încurajăm pacienţii să beneficieze de această metodă practicată, cu profesionalism, de echipa “Cristal Vision”.
Din data de 16 mai revenim la misiunea noastra de a ne dedica vederii oamenilor. Dorinta de sanatate ne obliga la luarea de masuri clare, transparente( recomanadate de Asociatia Americana de oftalmologie, Asociatia Europeana de oftalmologie, Asociatia Romana de oftalmologie , Ministerul Sanatatii din Romania) urmate de toti oamenii care intra in contact la Clinica Cristal Vision( doctori, angajati, pacienti, apartinatori). Astfel, ne vom simti cu totii in siguranta.
Vom enumera unele masuri mai jos:
Portul obligatoriu al mastilor cu acoperirea nasului in interiorul clinicii
Termometrizare la intrare
Dezinfectia mainilor la intrare
Respectarea stricta a programarilor
Comunicarea limitata la problema medicala oftalmologica
Apartinatorii nu au acces in clinica( exceptie: copii si persoane dependente)
Asumarea costurilor suplimentare in contextul scumpirii importante a materialelor sanitare
Clinica de Oftalmologie „Cristal Vision” Piatra Neamţ a cooptat în echipa de profesionişti încă un doctor care va rezolva problemele chirurgicale ale pacienţilor noştri, în principal cataracta. Medicul primar Codruţa David vine cu un bagaj vast de cunoştinţe, obţinut printr-o formare profesională riguroasă, la Cluj. În acelaşi centru universitar în care şi-a desăvârşit pregătirea medicală şi dr. Cristina Ghindea, chirurgul Clinicii „Cristal Vision”. Se cunosc de la Cluj şi au avut un parcurs profesional similar, iar atunci când i-a adresat propunerea, dr. Codruţa David nu a ezitat să spună DA.
„Îi mulţumesc din suflet doamnei doctor Codruţa David pentru faptul că a acceptat să ne ajute în misiunea noastră de a le reda pacienţilor vederea. Este un doctor cu rezultate foarte înalte, dedicat profesiei”, a ţinut să sublinieze dr. Cristina Ghindea.
Cu voce blândă, dar hotărâtă şi cu un zâmbet cald, care te face să te simţi confortabil în preajma sa, dr. Codruţa David a acceptat să ne vorbească despre carieră dar şi despre familie, despre echilibrul în care reuşeşte să le menţină în balanţă:
Rep: Sunteţi un nou membru de valoare al echipei „Cristal Vision” şi am dori ca pacienţii noştri să vă cunoască palmaresul profesional.
Dr. Codruţa David: În primul rând aş dori să vă spun că pe doamna dr. Cristina Ghindea o cunosc de mulţi ani, este un om deosebit, iar atunci când mi-a propus am acceptat cu drag să operez în cadrul Clinicii „Cristal Vision” din Piatra Neamţ şi chiar îmi doresc ca lucrurile să funţioneze.
Am terminat Facultatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca în anul 1999, iar după încă un an de stagiatură, în anul 2000 mi-am dat rezidenţiatul şi am ales Oftalmologia, pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna să fac. Rezidenţiatul l-am făcut la Cluj, în Clinica Oftalmologică din Cluj. Mentori mi-au fost doamna profesor Vlăduţiu Cristina şi doamna conferenţiar dr. Cristina Stan, două exemple de urmat din punct de vedere profesional şi uman, de la care am avut ce învăţa şi cu care continui să colaborez. Din anul 2008 până în 2013 am lucrat ca medic specialist, apoi mi-am dat primariatul şi de atunci profesez ca medic primar. Am început să operez încă din anul 2009.
Rep: Vorbiţi-ne despre un caz care v-a impresionat.
Dr. Codruţa David: E greu de amintit despre un anumit caz, pentru că fiecare are particularitatea lui, şi noi încercăm să facem cât de mult bine putem, acolo unde se poate. Dar vă pot spune despre un caz care realmente m-a impresionat şi prin latura socială: un bărbat care locuia în pădure, în cutii de carton, şi care nu-şi găsea de muncă pentru că nu vedea nimic. După operaţie şi-a recăpătat vederea şi chiar l-am ajutat să-şi găsească un loc de muncă. Încet, încet, s-a reabilitat şi social, şi profesional.
Rep: Pacienţii noştri ar dori să cunoască şi omul care îmbracă echipamentul medical. Câţi ani aveţi, cum reuşiţi să fiţi şi mamă, şi medic?
Dr. Codruţa David:Am 45 de ani, doi copii, iar echilibrul acesta între profesie şi familie este destul de greu de realizat. Mă străduiesc şi fac tot posibilul să le împac pe amândouă. Serile şi weekend-urile le petrecem împreună. Meseria mea presupune zece ore petrecute la muncă aproape în fiecare zi, depinde de situaţie, pentru că lucrez şi la un spital judeţean şi în privat. E un volum mare de muncă. Cât au fost mici, copiii chiar mă însoţeau la congrese, simpozioane, ca să ne putem petrece mai mult timp împreună şi ca să înţeleagă mai bine cu ce mă ocup.
Rep: Ce părere au copiii dumneavoastră de faptul că mama lor salvează vieţi? Spun asta pentru că, iată, prin recăpătarea vederii, o persoană, iată, se poate reabilita profesional şi social.
Dr. Codruţa David:Practic, ei au crescut printre cărţi şi reviste de specialitate şi au fost alături de mine la fiecare examen şi au văzut ce înseamnă să înveţi zile întregi. Acum, copilul cel mic îşi doreşte şi el o carieră în medicină.
Rep: Vă mulţumesc şi vă aşteptăm cu mare drag să ne faceţi bine pacienţii!
Ofertă este valabilă pentru : LENTILE MONOFOCALE, domeniul: +6.00sf / -6.00sf cyl maxim 2.0.
Ofertă LENTILE PROGRESIVE, BIFOCALE SAU PERSONALIZATE : 50% DISCOUNT la a 2-a lentilă.
Ofertă valabilă in perioada 01.03 – 31.03.2020 pentru toate doamnele si domnisoarele, pentru lentilele de stoc. Pentru detalii și regulament vă așteptăm în magazin.
În perioada 25 noiembrie – 7 decembrie 2019 la achiziționarea unei rame de brand (HUGO BOSS, DIESEL, TOMMY HILFIGER, WILLIAM MORRIS, FOSSIL etc) primesti -30% Reducere!
Regulamentul promoției este disponibil in Optica noastră.
O distanta pupilara poate cauza disconfort in purtarea ochelarilor, in cazul in care aceasta nu este respectata la montaj. Este absolut necesar ca in cazul purtarii de ochelari, fie ca este vorba de ochelari de vedere sau de soare, opticianul sa tina cont de distanta pupilara recomandata de specialist pe reteta de ochelari. Disconfortul, tensiunea, senzatiile de ameteala care pot sa apara in cazul unor ochelari conceputi gresit si care nu sunt in conformitate cu ochii dumneavoastra, pot cauza cu timpul probleme mult mai grave si pe termen scurt pot dauna concentrarii la locul de munca provocand ameteli, dureri de cap in activitatile zilnice. In respectarea la montaj a distantei pupilara de pe reteta, este foarte importanta si alegerea ramei care trebuie facuta nu doar sub aspectul esteticului.
CE REPREZINTA DE FAPT DISTANTA PUPILARA?
Semnifica distanta dintre ochi masurata intre centrul pupilelor si este necesara pentru o purtare eficienta a ochelarilor si pentru crearea si pozitionarea lentilelor astfel incat sa se potriveasca ochilor dumneavoastra. Acestea trebuiesc pozitionate pe ochelari in dreptul centrului pupilelor ochilor si este foarte importanta in momentul unei comenzi de ochelari. Masurarea distantei se poate realiza fie la un control de specialitate, fie dupa ochelarii purtati deja, daca acestia exista.
In cel de al doilea caz, masuratoarea se poate face cu aparate speciale numite lensemetre, cu care sunt dotate cabinetele de optica si care pot arata pe ochelarii dumneavoastra distanta exacta intre centrul pupilelor.
Interviul cu dr. Cristina Ghindea, medicul oftalmolog care a lăsat Clujul pentru consultații și intervenții chirurgicale într-o clinică profesionistă din localitatea natală, în Neamț
dr. Cristina Ghindea
Operația de îndepărtare a cataractei și înlocuirea cristalinului se numără printre intervențiile de mare finețe pe care le realizează dr. Cristina Ghindea, în cadrul Clinicii de Oftalmologie ”Cristal Vision” din Piatra Neamț. Pe parcursul anilor de activitate susținută în segmentul de chirurgie oculară, medicul pietrean specializat la Spitalul Militar din Cluj s-a confruntat cu tipologii diferite de persoane diagnosticate cu cataractă și consideră că reușita fiecărei intervenții a constat, în principal, în alegerea potrivită a momentului interventiei, a tehnicii chirurgicale si a cristalinului. Cristalinele sunt de mai multe tipuri, astfel încât pacientul este informat că poate alege un dispozitiv care să-l scape nu doar de cataractă, ci și de ochelari, și să-l ajute să aibă o acuitate vizuală adecvată pentru mediul în care își petrece cea mai mare parte a timpului.
Rep: Cum ați putea descrie, pe înţelesul tuturor, operaţia de cataractă?
Dr. Cristina Ghindea: Această intervenţie chirurgicală constă în extragerea cataractei şi înlocuirea cristalinului natural opacifiat cu un cristalin artificial, care este transparent şi cu dioptrii, astfel încât imaginea clară să fie focalizata pe retină.
Cristalinul hidrofob dă un procent scăzut de cataractă secundară
Rep: De câte tipuri sunt cristalinele?
Dr. Ghindea: Cristalinele sunt de două mari tipuri: cristalinele rigide- dintr-un polimer PNMA, care nu se pot plia şi se introduc exact în mărimea lor, în interiorul ochiului, printr-o incizie mai largă, şi care se folosesc acum mult mai rar-, şi cea de-a doua categorie- cristalinele foldabile sau pliabile, făcute dintr-un material mai moale, care le permite plierea, şi care se pot introduce prin incizii mici. Acest tip de cristalin, printr-un dispozitiv, se foldează, se introduce în interiorul ochiului, unde se defoldează, precum un boboc care se deschide şi se transformă într-o floare, luându-şi poziţia normală. Cristalinul are o parte optică, prin care se focalizează imaginea, şi hapticele sau picioruşele, cu ajutorul carora se fixeaza. Unele cristaline au două haptice prin care se fixează, altele au patru. De obicei, au diametrul de 13 milimetri şi se pliază, astfel încât să pătrundă în ochi prin incizia de aproximativ doi milimetri.
Rep: Ce tip de cristalin utilizaţi la scară largă, în cadrul clinicii?
Dr. Ghindea: Noi optăm pentru cristalinele foldabile. La rândul lor, acestea pot fi confecţionate din material acrilic hidrofil, material acrilic hidrofob sau combinaţie între cele două.
Rep: Care este raportul preţ- funcţionalitate pe termen lung al fiecărui tip de cristalin?
Dr. Ghindea: Fiecare tip de cristalin vine cu avantaje şi dezavantaje. Cristalinele acrilice hidrofile dau mai frecvent de cataractă secundară. Cristalinele hidrofobe sunt, in anumite cazuri, mai scumpe, dar dau un procent de cataractă secundară mult mai scăzut. Acestea se introduc mult mai uşor în ochi şi se aşează mai uşor în sacul capsular, care este curăţat după operaţia de facoemulsificare. Cristalinele hidrofobe sunt folosite mai des la clinica noastră, tocmai pentru a evita acest procent mai înalt de cataractă secundară.
Cristalinul hidrofob monofocal toric dă claritate la distanță pacientului operat de cataractă și scapă de ochelari pacienţii cu astigmatism!
Rep: Pe lângă riscul diminuat de apariţie a cataractei secundare, ce alte avantaje prezintă impantul de cristalin hidrofob?
Dr. Ghindea: Sunt două categorii de cristaline hidrofobe- monofocale şi multifocale, iar noi îi prezentăm pacientului în ce constă corecţia conferită de fiecare dintre ele. Cristalinele monofocale focalizează (conferă claritate-n.r.), la o singură distanţă. Cel mai frecvent se utilizează pentru ca pacientul să vadă bine la distanţă, iar la aproape să vadă bine cu ochelari, cu dipotrii în jur de plus 2 sau plus 3. Cristalinele monofocale torice sunt cristalinele care corectează cataracta şi astigmatismul, sau numai astigmatismul în cazul pacienţilor care doresc să îşi corecteze astigmatismul şi să nu mai poarte ochelari, chiar dacă nu au cataracta. Cu alte cuvinte, în scop refractiv. Practic, aceste cristaline torice se plasează în ochi pe un anumit ax, astfel încât să compenseze astigmatismul, şi pacientul să-şi recapete vederea clară la distanţă, cu portul unor ochelari la citit.
Tehnologie revoluţionară: fără ochelari de vedere după impantul de cristalin multifocal, cataractă eliminată
Rep: Ce avantaje conferă cel de-al doilea tip de cristalin hidrofob, cel multifocal?
Dr. Ghindea: Revoluţia cea mai mare, în ultimul timp, a fost prin dezvoltarea tehnologiei pentru aceste cristaline multifocale, care acordă o independenţă de ochelari la depărtare şi intermediar- adică la calculator, lucrul în bucătărie pentru gospodine, citit, scris, în jur de 90%. Adică pacientul nu mai este, practic, dependent de ochelarii de aproape permanent ci, eventual, în condiţii de lumină mai slabă, sau dacă scrisul este foarte mic ori cititul este mult prelungit. Aceste cristaline multifocale ne dau o satisfacţie foarte mare şi nouă, doctorilor, şi pacienţilor. Ele se folosesc, de cele mai multe ori, la ambii ochi, astfel încât ambii ochi să lucreze împreună şi creierul să se adapteze să vadă din nou bine la toate distanţele. Aceste cristaline multifocale pot fi difractive, care împart lumina la cele trei distanţe, sau cristaline cu focus prelungit. Cele cu focus prelungit dau o vedere de ansamblu superioară, foarte clară, deci un confort foarte bun la distanţă şi intermediar; în scrimb, vederea la cititul mic necesită ochelari. Cristalinele difractive, împărţind lumina, dau o dificultate la cititul în lumină slabă, dau o impresie de halou atunci când culorile sunt foarte luminoase, lumina farurilor din faţă poate deranja şi să dea multe halouri, în schimb ofera o vedere mai bună la citit decât celelalte.
Cristalinul cu focus prelungit, potrivit pentru șoferi
Rep: Concret, ce fel de cristalin i s-ar potrivi, spre exemplu, unui şofer sau unei gospodine?
Dr. Ghindea: Punctual, unui şofer i se potriveşte mai bine cristalinul cu focus prelungit, pentru că el are nevoie mai mult de o vedere de ansamblu foarte bună şi să nu îl deranjeze luminile farurilor din faţă. Pentru o gospodină, pe care o interesează să vadă foarte bine până-n doi metri, în casă, i se potriveşte mai bine un cristalin multifocal difractiv.
Rep: Care este costul unei operaţii de cataractă?
Dr. Ghindea: Operaţia cu cristalin multifocal toric (cel care corectează astigmatismul, cataracta şi dă o independenţă de ochelari de 90%) costă 6.000 de lei la un ochi. Operaţia cu un cristalin multifocal simplu (care nu corectează astigmatismul şi, în mod evident, se pretează pentru pacienţii care nu au astigmatism cornean) costă 4.500 de lei la un ochi, acest tip de cristalin fiind cel mai des folosit. Cristalinul toric monofocal care corectează astigmatismul, pentru ca pacientul să scape de ochelari la distanţă, şi să poarte ochelari doar la citit, costă 3.200 de lei la un ochi. Cristalinul monofocal asferic cu filtru de protecţie a fundului de ochi faţă de radiaţiile fototoxice costă 2500 de lei la un ochi. Operaţia cu un cristalin asferic, fără filtu de protecţie, costă 2100 de lei pentru un ochi, iar operaţia cu un cristalin sferic, fără protecţie, costă 1600 de lei la un ochi. Acest filtru de protecţie este, de fapt, un baraj mai ales pentru radiaţiile ultraviolete, care ajung pe retină şi pot genera leziuni retiniene, mai ales pe retina mai slăbită din cauza diabetului sau din cauza degenerării dată de vârstă şi de genetică. Tarifele enumerate includ cristalinul, intervenţia chirurgicală şi toate controalele până la 6 săptămâni.
Rep: Un pacient diagnosticat de un alt medic va fi reevaluat înainte de operaţie?
Dr. Ghindea: Pacientul, dacă a fost diagnosticat, nu mai achită încă o dată consultaţia. Se face o măsurătoare pentru stabilirea dioptriei cristalinului, astfel încât dioptria pacientului pentru distanţă să fie cât mai aproape de zero. În cazul în care se observă leziuni la fundul de ochi se indică tomografie în coerenţă optică pentru a vedea clar care sunt leziunile şi ce expectanţă avem după operaţia de cataractă; se indică un câmp vizual, măsurarea presiunii intraoculare în cazul în care se observă leziuni ale nervului optic şi, în cazul în care cataracta este atât de avansată încât fundul de ochi nu se mai poate vizualiza se indică o ecografie oculară. Deci, investigaţiile care se indică sunt personalizate, în funcţie de statusul ocular al fiecărui pacient. Măsurătorile standard sunt biometria, cheratometria, măsurarea presiunii intraoculare şi evaluarea fundului de ochi, plus/minus tomografie, câmp vizual, ecografie, în funcţie de patologia asociată. La clinica noastră pot fi efectuate toate aceste tipuri de investigaţii. Pacienţii beneficiază de investigații într-un spaţiu special amenajat, modern şi dotat cu echipamente oftalmologice de ultimă oră, situat în Bulevardul Decebal, nr.2, bl. H3, situat în zona Muzeului de Istorie, spre Ozana. Oferim consultaţii profesioniste, investigaţii cu echipamente moderne, tratamente laser şi intervenţii chirurgicale de fineţe. Activitatea noastră este profilată pe chirurgia cataractei şi a polului anterior, adică a părţii din faţă a ochiului, şi a pleopelor.
Rep: Bolnavii cu afecţiuni cronice sunt operabili?
Dr. Ghindea: Majoritatea persoanelor care ni se adresează pentru operaţie de cataractă au boli asociate. Important este ca acestea să fie ţinute sub control, cu medicaţie corespunzătoare.
Sunati la numarul de telefon 0737.451606 de luni până vineri, in intervalul orar 13-15, pentru consultanta gratuita privind operatia de cataracta sau la numarul de telefon 0799.336520 pentru programare.
O echipa de oameni specializati pentru a veni in intampinarea problemelor oftalmologice : diagnostic cat mai exact, preventia bolilor oftalmologice, tratarea, urmarirea, vindecarea acestora.
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența în timp ce navigați pe site.Din aceste cookie-uri, cookie-urile care sunt clasificate ca fiind necesare sunt stocate pe browserul dvs. deoarece sunt esențiale pentru funcționarea funcționalităților de bază ale site-ului.De asemenea, folosim cookie-uri terțe care ne ajută să analizăm și să înțelegem cum utilizați acest site web.Aceste cookie-uri vor fi stocate în browserul dvs. doar cu acordul dumneavoastră.De asemenea, aveți opțiunea de a renunța la aceste cookie-uri.Dar renunțarea la unele dintre aceste cookie-uri poate avea un efect asupra experienței dvs. de navigare.
Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul să funcționeze corect. Această categorie include numai cookie-uri care asigură funcționalități de bază și caracteristici de securitate ale site-ului. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație personală.