Vă rugam așteptați...Blog

Ultimele noutati din oftalmologie

Cristal-Vision-oftalmologie-Neamt-1.png
22/mai/2024

Cristal Vision pentru copii

Tu ştii cât de bine vede copilul tău lumea de forme şi culoare? Stă în puterea ta, ca părinte, să-l duci la o testare profesionistă a spectrului vizual. Medicul specialist este singurul în măsură să pună diagnosticul corect şi să stabilească metodele optime pentru corecţia optică. Depistarea precoce a tulburărilor de vedere şi corectarea lor timpurie facilitează accesul la educaţie şi la formarea personalităţii.

Cu prilejul lunii copilului, în data de 3 iunie vă aşteptăm la Clinica de Oftalmologie “Cristal Vision” din Piatra Neamţ, pentru o sesiune de screening a vederii copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani.

Personalul nostru vă stă la dispoziţie în intervalul orar 9.00-13.00, pentru a evalua acuitatea vizuală şi dioptriile copiilor, în mod gratuit, cu scopul de a depista precoce problemele refractive.

Copiii vor beneficia de testarea acuităţii vizuale atât la distanţă, pentru a afla cât de clar văd literele sau figurile geometrice de pe panoul denumit optotip, cât şi la aproape. Totodată, vom măsura acuitatea vizuală pe fiecare ochi în parte şi vom evalua computerizat dioptriile. Ne dorim să identificăm, prin măsurarea refracţiei, dacă sunt cazuri de miopie, astigmatism ori hipermetropie. Datele astfel obţinute le vom corela cu informaţiile exprimate printr-un chestionar simplu, cu întrebări privind stările ce pot fi asciate cu vederea deficitară, respectiv cefalee, usturimi oculare, clipit des ori vedere înceţoşată. Tulburările de vedere nu dor, dar sunt asociate, de cele mai multe ori, cu dureri de cap şi oboseală cronică. Dioptriile medii şi mari necorectate la copii pot duce, în timp, la o funcţie vizuală scăzută (ambliopie- în termini medicali). De aceea, ne dorim ca prin acest screening să tragem un semnal de alarmă, acolo unde este cazul, şi părintele să poată alege drumul optim pentru o performanţă vizuală normală a copilului.

Sesiunea de screening din 3 iunie va fi urmată de un workshop dedicat conştientizării părinţilor cu privire la importanţa identificării precoce a deficienţelor de vedere şi de informare privind metodele de corectare sau stopare a acestora. Workshop-ul se va desfăşura între orele 13.00-14.00, cu 15 locuri disponibile prin înscriere prealabilă la numărul de telefon 0787.772674.

Pentru stabilirea unui diagnostic cu cea mai mare precizie, profesioniştii noştri utilizează echipamente medicale de ultimă generaţie, non-invazive, care ajută copilul să se simtă confortabil în timpul investigaţiilor oculare.

Vă aşteptăm!

Cu drag, pentru copii,

Dr, specialist Cristina GHINDEA   

Cristal Vision - dr Ghindea Cristina (4)


Impreuna-pentru-nemteni-Cristal-Vision.jpg
22/mai/2024

 • Intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii diagnosticaţi la Cabinetul oftalmologic ultradotat “ViDiS” din Târgu Neamţ sunt realizate de un medic renumit, cu echipament tehnologic avansat, la Clinica “Cristal Vision” din Piatra Neamţ!

Tarif redus la consultaţie şi 10% reducere la operaţie prin Campania “Împreună pentru nemţeni”

Oamenii sunt sufletul oricărei colaborări, iar atunci când doi medici dedicaţi profesiei şi aplecaţi spre nevoile pacienţilor se întorc pe meleagurile natale şi conlucrează spre binele comunităţii regionale, rezultatele favorabile nu întârzie să apară. Aşa s-a născut colaborarea între dr. oftalmolog Cristina Ghindea, medic chirurg pietrean specializat la Cluj, cu renume nu doar pe plan local, ci şi national, şi dr. Adina Ioana Todireasa, care şi-a deschis la Târgu Neamţ, în oraşul său natal, un cabinet de oftalmologie echipat la standarde europene, singurul din zonă dotat cu Tomograf ocular.  Prin această colaborare, pacienţii diagnosticaţi cu cataractă la cabinetul dr. Adina Todireasa vor fi transportaţi gratuit la Piatra Neamţ, pentru a fi operaţi de dr. Cristina Ghindea, în cadrul Clinicii oftalmologice “Cristal Vision”. Pentru controale ulterioare pacientul se va prezenta tot la cabinetul medical unde a fost consultat initial, la Târgu Neamţ, astfel încât drumurile către un alt oraş să fie cât de mult limitate.

operatie
Dr. Cristina Ghindea – Cristal Vision – operatie cataracta

“Am demarat Campania “Împreună pentru nemţeni” cu scopul de a întregi, pe cât se poate, serviciile oftalmologice oferite nemţenilor, încercând să ajungem cât mai aproape de fiecare, şi fizic, şi la figurat, pentru ca ei să acceadă la cele mai noi echipamente medicale şi metode de diagnostic şi intervenţie. Ne dorim ca în acest fel, să le putem uşura viaţa, oferindu-le şansa la o vedere mai largă şi mai clară”, a declarat dr. Cristina Ghindea. “La noi au ajuns foarte mulţi târgnemţeni care băteau drumul până la Piatra Neamţ pentru consultaţii, pentru controale, pentru că ni s-a dus vestea inclusiv în acest orăşel minunat, şi atunci m-am gândit să deschid un punct de lucru pentru a fi mai aproape de ei. Când eram pregătită să fac acest pas, am aflat de doamna doctor Adina Todireasa, un om deosebit, cu un grad de profesionalism înalt, şi atunci m-am gândit: de ce să nu colaborăm?! De ce să deschid eu punct de lucru, când doamna doctor deja este aici, târgnemţenii deja sunt norocoşi că o au în mijlocul lor şi putem crea această colaborare, pentru ca serviciile de calitate începute de dumneaiei, dacă e nevoie să se încheie printr-o intervenţie, aceasta să se încheie la Piatra Neamţ. În acest fel, gama de servicii oferită pacientului este mai largă şi mai facilă. Colaborarea cu doamna doctor Todireasa este una foarte strânsă, fiecare caz este discutat în parte, astfel încât să-i găsim soluţiile optime”, a subliniat dr. Ghindea.

Ideea transportului gratuit a venit după o experienţă foarte bună pe ruta Paşcani-Piatra Neamţ. Tot printr-o colaborare cu un cabinet, pacienţii s-au declarat foarte mulţumiţi, iar numărul solicitărilor este în creştere, ducându-se vestea despre serviciile şi rezultatele Clinicii “Cristal Vision”, care are în dotare echipamente de intervenţie de ultimă generaţie.

“Având o experienţă pozitivă, ne-am gândit să extindem această ofertă şi în oraşul Târgu Neamţ, şi credem că lucrurile vor merge foarte bine”, a continuat dr. Ghindea.

În cadrul Campaniei “Împreună pentru nemţeni”, în cursul lunii iunie va fi aplicată o reducere de 20 de lei la consultaţia oftalmologică la cabinetul dr. Adina Todireasa din Târgu Neamţ tuturor pacienţilor care se prezintă cu un flayer primit în poştă, iar costul intervenţiilor chirurgicale de cataractă de care vor beneficia pacienţii trimişi la Piatra Neamţ va fi diminuat cu 10%.

“Pacienţii mei vor să fie operaţi cât mai aproape, dacă au siguranţa că vor fi pe mâini bune, iar eu le pot garanta acest lucru”

 • Interviu cu dr. Adina Ioana Todireasa, care a deschis, în oraşul natal Târgu Neamţ, cabinetul oftalmologic ultramodern ViDiS
dr. Adina Todireasa - Vidis Targu Neamt
dr. Adina Todireasa – Vidis Targu Neamt

Locuitorii oraşului de la poalele Cetăţii Neamţ şi din comunele limitrofe au, acum, privilegiul de a putea fi consultaţi şi investigaţi cu ajutorul celor mai performante echipamente medicale oftalmologice din zonă. Dr. Adina Ioana Todireasa, un om al locului, a revenit în Târgu Neamţ şi a deschis Cabinetul de oftalmologie ViDiS, pe care l-a dotat cu aparatură de ultimă generaţie, pentru ca pacienţii să poată beneficia de servicii de calitate. Iar pentru că-şi doreşte foarte mult să-i ajute pe târgnemţeni până la capăt, cei care au nevoie de operaţie de cataractă sunt ajutaţi să ajungă cât mai repede pe mâinile unui medic chirurg renumit. Printr-o colaborare născută din dorinţa de a-i ajuta pe pacienţi să beneficieze de intervenţie chirurgicală cât mai aproape de casă, dr. Adina Todireasa le recomandă târgnemţenilor diagnosticaţi cu cataractă să meargă la Clinica de Oftalmilogie “Cristal Vision” din Piatra Neamţ pentru a fi operaţi de dr. Cristina Ghindea, transportul tur-retur fiindu-le asigurat gratuit.

Reporter: Pentru început, aş dori să ne prezentaţi parcursul dumneavoastră profesional.

Dr. Adina Todireasa: Am absolvit Facultatea de Medicină în anul 2013, am făcut rezidenţiatul la Iaşi, în cadrul Spitalului de Neurochirurgie, apoi am susţinut examenul de medic specialist şi de-atunci profesez în mediul privat.

Rep.: Cum ati ales oraşul de la poalele Cetăţii Neamţ pentru a vă continua cariera?

Dr. Adina Todireasa: M-a ales el pe mine. Sunt originară din Târgu Neamţ. Dorinţa de a mă reîntoarce în Târgu Neamţ este mai veche. Mi-am dorit foarte mult să le ofer servicii medicale de calitate oamenilor mei, cum mi-e drag să le spun.  Astfel, la sfârşitul anului trecut, am deschis un cabinet oftalmologic dotat cu aparatură de ultimă generaţie, care nu are concurenţă în zona Târgu Neamţ. Suntem singurii dotaţi cu Tomograf ocular, unul ultraperformant, care ne ajută să oferim servicii corecte, la standarde ridicate.

Rep: Care este grupa de vârstă predominantă în ceea ce priveşte adresabilitatea şi în ce proporţie este pus diagnosticul de cataractă?

Dr. Adina Todireasa: Avem pacienţi de la nou-născuţi până la seniori de 99 de ani, iar în funcţie de campaniile pe care le-am întreprins au predominat copiii, în luna adresată lor cu reduceri, a fost luna tinerilor, dar aş putea spune că, în general, adresabilitatea este crescută- zilnic în peste 50% dintre cazuri- pe segmentul de vârstă de peste 60 de ani.

Rep: Înţeleg că şi diagnosticul de cataractă este pus destul de des, având în vedere vârsta pacienţilor  

Dr. Adina Todireasa: Aşa este. Unele persoane care se prezintă pentru prima dată la un control oftalmologic complet află că problema lor medicală, care se manifestă prin scăderea vederii, nu se poate rezolva cu ochelari, cum poate au sperat; primind diagnosticul de cataractă, sunt informate cu privire la stadiul în care se află această afecţiune, dacă poate fi temporizată până la intervenţia chirurgicală de înlocuire a cristalinului afectat. Am avut pacienţi care mai fuseseră şi la alte controale, dar până la mine nu au fost diagnosticaţi cu cataractă.

 • “Primul pas este punerea diagnosticului corect”

Rep: Ce trebuie să ştie pacientul privitor la paşii pe care trebuie să-I urmeze pentru a-i putea fi îndepărtată cataracta prin intervenţie chirurgicală?

Dr. Adina Todireasa: Primul pas este punerea diagnosticului corect, apoi informăm pacientul în ce constă intervenţia chirurgicală, cât costă, cine-l operează, unde şi în ce constă recuperarea. După ce primeşte aceste informaţii, pacientul se sfătuieşte cu familia şi apoi solicită direcţionare.

Şi iată că venim în întâmpinarea pacienţilor prin această colaborare demarată printr-o campanie menită să-i ajute să-şi rezolve problema mai rapede, cu transport gratuit la Piatra Neamţ, unde-i va opera medicul chirurg Cristina Ghindea, un doctor care şi-a câştigat un renume în Neamţ şi dincolo de graniţele judeţului. Chiar înainte să punem bazele acestei idei, pacienţii îmi cereau recomandări pentru doamna doctor Ghindea, auzind de realizările de excepţie ale dumneaie. De asemenea, oamenii nu mai vor să meargă foarte departe de casă. Vor să fie trataţi cât mai aproape, dacă au siguranţa că vor fi pe mâini bune. Iar eu le pot garanta acest lucru. Eu o recomandam şi înainte pe doamna doctor Ghindea, feedbackurile fiind foarte bune.

 • “Pacientul pleacă foarte bine investigat, cu tomografie oculară şi biometrie”

Rep.: Pacienţii vor pleca la Piatra Neamţ cu dosarul medical gata completat, care va conţine inclusiv tipul de cristalin care le va fi pus?

Dr. Adina Todireasa: Parcursul de la punerea diagnosticului şi până la intervenţie ar putea fi considerat unul nu foarte uşor, pentru că presupune şi efectuarea unor analize medicale care să ateste că starea sănătăţii le permite trecerea printr-o operaţie. Trebuie subliniat că şi pacienţii cu afecţiuni cronice pot fi operaţi, dacă sunt stabilizaţi prin tratamente. Noi îi facem pacientului o tomografie oculară, cu ajutorul căreia identificăm dacă sunt şi alte probleme ale ochiului, care ar putea cauza scăderea suplimentară a vederii şi pot să scadă gradul de mulţumire după operaţie, astfel încât să putem informa corect pacientul care sunt aşteptările. Deci pacientul pleacă de la Târgu Neamţ cu date foarte clare, cu măsurătorile făcute pentru cristalin, numită biometrie, pentru a stabili ce tip de cristalin se va implanta, cu ce dioptrie. Prin stabilirea tipului de cristalin, pacientul va afla, cu exactitate, care sunt costurile, astfel încât la destinaţie, la Piatra Neamţ, nu vor fi luaţi prin surprindere, să li se adauge costuri suplimentare.

Ne propunem să încurajăm pacienţii să facă mai repede pasul acesta, pentru că mulţi dintre ei tot amână intervenţia chirurgicală, fie pentru că aşteaptă să poată veni copiii să-i ajute cu transportul, fie că, dimpotrivă, nu ar dori să-şi deranjeze copiii pentru a-i duce la operaţie. De aceea, această oportunitate de a le asigura transportul, chiar în mod gratuit, este primită cu foarte mare apreciere din partea pacienţilor şi a aparţinătorilor acestora.

 • “După operaţie, controalele vor fi efectuate la cabinetul din Târgu Neamţ”

Rep.: După ce vor fi operaţi, pacienţii vor trebui urmăriţi medical. Cine va asigura această continuitate?

Dr. Adina Todireasa: Pacienţii vor beneficia de controalele ulterioare intervenţiei la cabinetul meu din Târgu Neamţ, ceea ce contează foarte mult pentru ei, pentru că din nou evită deplasările costisitoare şi destul de inconfortabile în perioada post-operatorie. Astfel, se pot baza în continuare pe serviciile mele. Sunt încântaţi că nu trebuie să facă mai multe drumuri pentru controale. Şi evident, în cazul în care apare vreo problemă, mă pot găsi aproape şi destul de rapid. Cabinetul nostru este situate pe Bulevardul Ştefan cel Mare, bloc M1, scara B, la parter, în Târgu Neamţ, şi putem fi apelaţi la telefon 0770.904.634.

 • Interviu realizat de Geanina NICORESCU

Grafica-Cristal-VISION-PROMOTIE-MULTIFOCAL.png
22/mai/2024

 • O singură operaţie pentru vindecarea cataractei şi eliminarea ochelarilor pentru distanţă, la calculator şi la citit

Clinica de oftalmologie “Cristal Vision” din Piatra Neamţ vine în întâmpinarea pacienţilor cu o reducere consistentă la costul intervenţiei chirurgicale care elimină cataracta, dar şi nevoia de a purta ochelari.

Astfel, în luna noiembrie, operaţia de implant cu cristalin multifocal va avea tariful redus de la 4500 de lei, la 3500 de lei.

Cristalinul este partea ochiului care focalizează lumina pe retină, pentru transmiterea semnalelor vizuale către creier. Opacifierea cristalinului natural conduce la diagnosticul de cataractă. Prin operaţia de cataractă se înlătură cristalinul şi se implantează unul artificial, care clarifică vederea (elimină ceaţa). Lentilele pot fi monofocale (pentru vedere fără ochelari la o singură distanţă) şi multifocale (pentru corectare majoră a vederii la toate distanţele). De aceea, tipul de lentilă este ales împreună cu medicul oftalmolog, pliate pe necesităţile fiecărui pacient.

Ca orice alte tipuri de proteze, lentilele artificiale implantate ajută pacientul să-şi redobândească funcţiile naturale într-o anumită proporţie. Cristalinul multifocal este o variantă mai avansată, care conferă persoanei operate o vedere utilă la aproape (citit) şi intermediar (parbrizul maşinii, calculator) în 90% din situaţii, faţă de 10% în cazul lentilelor monofocale.

Despre tehnica chirurgicală

Pentru operaţia de cataractă utilizăm cea mai modernă tehnică chirurgicală folosită în prezent, denumită facoemulsificarea. După ce ochiul este anesteziat, chirurgul deschide, printr-o incizie de 2,2 mm, partea frontală a capsulei în care se află cristalinul opacifiat. Prin emulsificare fragmentează cu ultrasunete acest cristalin şi aspiră toate particulele rezultate. După procedura de înlăturare a cristalinului natural se trece la implantarea cristalinului artificial. Cele mai avansate lentile sunt cele foldabile (pliabile), realizate dintr-un material flexibil, care le permite să fie împăturite.  La “Cristal Vision” asigurăm implantarea celor mai performante cristaline aflate pe piaţă. Datorită dimensiunii foarte reduse, acestea pot fi introduse prin acea mică incizie. Odată fixat în capsulă, cristalinul se deschide şi se pliază pe locul celui natural, extras.

cristalin sanatos - cristalin cu cataracta
cristalin sanatos / cristalin cu cataracta

Operaţiile de cataractă se realizează prin tehnici şi cu echipamente de ultimă generaţie, în condiţii de siguranţă conforme cu normele în vigoare.

Pentru programări şi detalii suntem la dispoziţia dumneavoastră la telefon 0799.336520 şi la clinica noastră, situată în Piatra Neamţ, pe B-dul Decebal, nr. 2, bl. H3, ap.31.


Operatie-de-cataracta-ambii-ochi-cristal-vision1.jpg
22/mai/2024

 • Intervenţia chirurgicală bilaterală, un succes de răsunet la “Cristal Vision”

Chirurgia oculară înregistrează succes după succes la Clinica de oftalmologie “Cristal Vision” prin operaţiile de cataractă bilaterale. Acest tip de intervenţie, implementat de noi în ultimele 3 luni, întrece indicaţia clasică, de a se opera ochii pe rând, în sesiuni diferite. Cunoscute ca excepţii, operaţiile bilaterale se practicau îndeosebi la copii, pentru a se evita două anestezii generale.

Primele intervenţii la ambii ochi în aceeaşi sesiune operatorie au fost efectuate în cadrul Clinicii “Cristal Vision” ca o continuitate firească a rezultatelor deosebite înregistrate la pacienţii operaţi la un singur ochi (absenţa complicaţiilor semnificative şi mulţumirea pacienţilor), dar şi în contextul pandemic actual, ca răspuns la dorinţa unor persoane de a-şi putea relua activităţile cotidiene cât mai repede, prin recuperare simultană, cu o vedere optimă.

Practic, prin această intervenţie se înlocuieşte, pe rând, cristalinul natural al fiecărui ochi (cristalin care şi-a pierdut transparenţa şi poate bloca vederea până la orbire) fiind implantat unul artificial, care aduce claritate vederii. Anestezia se face local (pe fiecare ochi), iar tehnica de intervenţie este avansată şi se realizează cu aparatură de ultimă generaţie, cu implantare de lentile monofocale sau multifocale, de cea mai înaltă calitate.

Pacienţii operaţi la ambii ochi deodată, în ultimele 3 luni, au avut amabilitatea să ne împărtăşească din emoţiile prin care au trecut înainte, în timpul şi după intervenţia chirurgicală care le-a redat vederea. De asemenea, ne-au spus cât sunt de mulţumiţi de vederea dobândită după operaţie. Majoritatea ne-a declarat că a venit la operaţie fără emoţii, puţine fiind cazurile de uşoară emotivitate, însă cu toţii au avut mare încredere în profesionalismul medicului chirurg. Confortul din timpul intervenţiei a fost clasificat de jumătate dintre pacienţi ca “foarte bun”, ceilalţi declarând că au simţit un uşor disconfort, fiecare manifestând o sensibilitate diferită, gestionată profesionist de echipa medicală. În aproape toate cazurile am avut un feedback foarte bun în ceea ce priveşte satisfacţia privind vederea obţinută după operaţie, cu o singură clasificare de “mulţumit” pe scara aşteptărilor din partea pacienţilor.

Avantaje

Avantajele intervenţiei bilaterale sunt de necontestat: conlucrarea, postoperator, a ambilor ochi pentru o vedere optimă, binoculară (capacitatea de a percepe ca o singură imagine cele două imagini recepţionate de fiecare ochi în parte); administrarea tratamentului postoperator simultan la ambii ochi; controale medicale mai rare, fiind o singură intervenţie în loc de două.

În concluzie, după acest start de succes al intervenţiilor bilaterale de cataractă, încurajăm pacienţii să beneficieze de această metodă practicată, cu profesionalism, de echipa “Cristal Vision”.

Cristal Vision – Clinica de oftalmologie – Operație cataracta
bld. Decebal, nr. 2, bl. H3, ap. 31
Piatra Neamt ,jud Neamt
Tel. : 0799 336 520
Mail: office@oftalmologieneamt.ro
Site: www.oftalmologieneamt.ro


Promotie-Cristal-Vision-01-1200x630.jpg
22/mai/2024

În perioada 1 august – 30 septembrie 2020 primești -30% reducere pentru lentile de soare polarizare, indiferent de rama achiziționată.

Ofertă valabilă in perioada 01.08 – 30.09.2020 pentru orice rama achiziționată .

TELEFON: 0787 772 674

Cristal Vision – Clinica de oftalmologie – Operație cataracta
bld. Decebal, nr. 2, bl. H3, ap. 31
Piatra Neamt ,jud Neamt
Tel. : 0799 336 520
Mail: office@oftalmologieneamt.ro
Site: www.oftalmologieneamt.ro

 


promotie-luna-iunie-2020-ziua-copilului-2.jpg
22/mai/2024

Unul din 10 minori manifestă simptome de boli oculare.

Anomaliile ascunse pot fi detectate numai de medicul oftalmolog.

PROMOȚIE!

O programare pentru consultație cu tarif redus 50% și 20% discount pentru lentile !

În luna IUNIE 2020 plătești doar 60 de lei ca să afli cât de bine vede copilul tău și totodată primești și o reducere de 20% pentru lentile. TARIF INTREG PENTRU ADULȚI!

 

Cristal Vision – Clinica de oftalmologie – Operație cataracta
bld. Decebal, nr. 2, bl. H3, ap. 31
Piatra Neamt ,jud Neamt
Tel. : 0799 336 520
Mail: office@oftalmologieneamt.ro
Site: www.oftalmologieneamt.ro


Cristal-Vision-Covid-PROTECT-03-1200x630.jpg
22/mai/2024

Din data de 16 mai revenim la misiunea noastra de a ne dedica vederii oamenilor. Dorinta de sanatate ne obliga la luarea de masuri clare, transparente( recomanadate de Asociatia Americana de oftalmologie, Asociatia Europeana de oftalmologie, Asociatia Romana de oftalmologie , Ministerul Sanatatii din Romania) urmate de toti oamenii care intra in contact la Clinica Cristal Vision( doctori, angajati, pacienti, apartinatori). Astfel, ne vom simti cu totii in siguranta.
Vom enumera unele masuri mai jos:

 • Portul obligatoriu al mastilor cu acoperirea nasului in interiorul clinicii
 • Termometrizare la intrare
 • Dezinfectia mainilor la intrare
 • Respectarea stricta a programarilor
 • Comunicarea limitata la problema medicala oftalmologica
 • Apartinatorii nu au acces in clinica( exceptie: copii si persoane dependente)
 • Asumarea costurilor suplimentare in contextul scumpirii importante a materialelor sanitare

 


Cristal-Vision-oftalmologie-neamt-chirurgie-cataracta-operatii-cataracta.png
22/mai/2024

Clinica de Oftalmologie „Cristal Vision” Piatra Neamţ a cooptat în echipa de profesionişti încă un doctor care va rezolva problemele chirurgicale ale pacienţilor noştri, în principal cataracta. Medicul primar Codruţa David vine cu un bagaj vast de cunoştinţe, obţinut printr-o formare profesională riguroasă, la Cluj. În acelaşi centru universitar în care şi-a desăvârşit pregătirea medicală şi dr. Cristina Ghindea, chirurgul Clinicii „Cristal Vision”. Se cunosc de la Cluj şi au avut un parcurs profesional similar, iar atunci când i-a adresat propunerea, dr. Codruţa David nu a ezitat să spună DA.

„Îi mulţumesc din suflet doamnei doctor Codruţa David pentru faptul că  a acceptat să ne ajute în misiunea noastră de a le reda pacienţilor vederea. Este un doctor cu rezultate foarte înalte, dedicat profesiei”, a ţinut să sublinieze dr. Cristina Ghindea.

Cu voce blândă, dar hotărâtă şi cu un zâmbet cald, care te face să te simţi confortabil în preajma sa, dr. Codruţa David a acceptat să ne vorbească despre carieră dar şi despre familie, despre echilibrul în care reuşeşte să le menţină în balanţă:

Rep: Sunteţi un nou membru de valoare al echipei „Cristal Vision” şi am dori ca pacienţii noştri să vă cunoască palmaresul profesional.

Dr. Codruţa David: În primul rând aş dori să vă spun că pe doamna dr. Cristina Ghindea o cunosc de mulţi ani, este un om deosebit, iar atunci când mi-a propus am acceptat cu drag să operez în cadrul Clinicii „Cristal Vision” din Piatra Neamţ şi chiar îmi doresc ca lucrurile să funţioneze.

Am terminat Facultatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca în anul 1999, iar după încă un an de stagiatură, în anul 2000 mi-am dat rezidenţiatul şi am ales Oftalmologia, pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna să fac. Rezidenţiatul l-am făcut la Cluj, în Clinica Oftalmologică din Cluj. Mentori mi-au fost doamna profesor Vlăduţiu Cristina şi doamna conferenţiar dr. Cristina Stan, două exemple de urmat din punct de vedere profesional şi uman, de la care am avut ce învăţa şi cu care continui să colaborez. Din anul 2008 până în 2013 am lucrat ca medic specialist, apoi mi-am dat primariatul şi de atunci profesez ca medic primar. Am început să operez încă din anul 2009.

Rep: Vorbiţi-ne despre un caz care v-a impresionat.

Dr. Codruţa David: E greu de amintit despre un anumit caz, pentru că fiecare are particularitatea lui, şi noi încercăm să facem cât de mult bine putem, acolo unde se poate. Dar vă pot spune despre un caz care realmente m-a impresionat şi prin latura socială: un bărbat care locuia în pădure, în cutii de carton, şi care nu-şi găsea de muncă pentru că nu vedea nimic. După operaţie şi-a recăpătat vederea şi chiar l-am ajutat să-şi găsească un loc de muncă. Încet, încet, s-a reabilitat şi social, şi profesional.

Rep: Pacienţii noştri ar dori să cunoască şi omul care îmbracă echipamentul medical. Câţi ani aveţi, cum reuşiţi să fiţi şi mamă, şi medic?

Dr. Codruţa David: Am 45 de ani, doi copii, iar echilibrul acesta între profesie şi familie este destul de greu de realizat. Mă străduiesc şi fac tot posibilul să le împac pe amândouă. Serile şi weekend-urile le petrecem împreună. Meseria mea presupune zece ore petrecute la muncă aproape în fiecare zi, depinde de situaţie, pentru că lucrez şi la un spital judeţean şi în privat. E un volum mare de muncă. Cât au fost mici, copiii chiar mă însoţeau la congrese, simpozioane, ca să ne putem petrece mai mult timp împreună şi ca să înţeleagă mai bine cu ce mă ocup.

Rep: Ce părere au copiii dumneavoastră de faptul că mama lor salvează vieţi? Spun asta pentru că, iată, prin recăpătarea vederii, o persoană, iată, se poate reabilita profesional şi social.

Dr. Codruţa David: Practic, ei au crescut printre cărţi şi reviste de specialitate şi au fost alături de mine la fiecare examen şi au văzut ce înseamnă să înveţi zile întregi. Acum, copilul cel mic îşi doreşte şi el o carieră în medicină.

Rep: Vă mulţumesc şi vă aşteptăm cu mare drag să ne faceţi bine pacienţii!

 

Interviu realizat de

Geanina NICORESCU


cristal-vision-corona-2-1200x1703.jpg
22/mai/2024

Recomandările Ministerului Sănătății:

Spălați-vă mâinile de multe ori

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute

Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile

Acoperiți-vă gura și nasul daca strănutați sau tușiți

Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât dacă vă prescrie medicul

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

Utilizați masca de protecție numai în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China ori zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile

 


promotie-lentile-cristal-vision-oftalmologie.jpg
22/mai/2024

Ofertă este valabilă pentru : LENTILE MONOFOCALE, domeniul: +6.00sf / -6.00sf cyl maxim 2.0.

Ofertă LENTILE PROGRESIVE, BIFOCALE SAU PERSONALIZATE : 50% DISCOUNT la a 2-a lentilă.

Ofertă valabilă in perioada 01.03 – 31.03.2020 pentru toate doamnele si domnisoarele, pentru lentilele de stoc. Pentru detalii și regulament vă așteptăm în magazin.

 

Cristal Vision – Clinica de oftalmologie – Operație cataracta
bld. Decebal, nr. 2, bl. H3, ap. 31
Piatra Neamt ,jud Neamt
Tel. : 0799 336 520
Mail: office@oftalmologieneamt.ro
Site: www.oftalmologieneamt.ro

 


Cine suntem ?

O echipa de oameni specializati pentru a veni in intampinarea problemelor oftalmologice : diagnostic cat mai exact, preventia bolilor oftalmologice, tratarea, urmarirea, vindecarea acestora.

Copyright by soreb.ro