Vă rugam așteptați...



Despre noi

ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGIE

Consultații

Aparatură de baza în oftalmologie


  • Autokeratorefractometru- pt masurarea exacta a dioptriilor si curburilor corneene
  • Biomicroscop- pentru diagnosticarea bolior polului anterior si posterior ( cu ajutorul lentilei magnificatoare)
  • Tonometru non contact
  • Tonometru Goldman ( considerat standardul in masurarea presiunii intraoculare

BIOMETRUL


Este folosit pentru calcularea dioptriilor cristalinului in cazul operatiei de cataracta. Dioptriile cristalinului artificial sunt diferite de la un pacient  la altul. Cele mai frecvente dioptrii sunt situate intre 20 D si 23 D, dar sunt cazuri extrema ( intre -1 si + 32 D). Este importantă evaluarea astigmatismului și corectarea acestuia prin lentile torice pentru un plus de claritate post-operator. Se utilizează biometrie ultrasonică și cu infraroșii (2 tehnici separate) care, combinate, dau acuratețe mai mare măsuratorilor, astfel se obțin șanse maxime pentru o vedere clară.


Campimetru computerizat


Este folosit pentru extragerea cataractei prin incizie de 2.2 mm, acesta fragmentand cataracta in bucatele pe care le aspira. Astfel, la finalul operatiei, nu se foloseste fir de sutura, sigilarea plagii se face foarte bine, pacientul putand sa se aplece si sa doarma pe oricare parte, chiar din ziua interventiei.


Ecograful ocular


Foloseste ultrasunete, care patrund prin tesuturile moi. Se utilizeaza pentru diagnosticul ocular in caz de opaciefiere a mediilor( cataracta matura sau hemoragie in vitros), pentru urmarirea tumorilor intraoculare si evolutia acestora, pentru diagnosticarea decolarii posterioare de vitros, pentru evaluarea structurilor orbitare perioculare.


Retinofotograful


Ne da posibiliatea de a fotografia aspectul fundului de ochi si de a le pastra in baza de date. Se indica in cazul pacientilor cu retinopatie diabetica ( compararea fotografiilor la un anumit interval ne arata daca boala este stationara sau evolueaza- semn ca diabetul nu este bine controlat), sau  diferite leziuni reiniene cu risc de avolutie ( ex : nevi pigmentari )


Laser YAG


Se utilizează pentru tratarea opacifierii secundare a capsulei posterioare la pacienții operați deja de cataractă (în limbajul popular cataractă secundară). Aceasta o întâlnim la aproximativ 5% din pacienții operați cu cristalin artificial, recuperarea vederii fiind completă.


Laser Retinian


Se utilizează pentru fotocoagularea retinei afectate de boli vasculare cu amenințarea pierderii vederii. Indicația și urmarea tratamentului laser retinian conduc la încetinirea/blocarea evoluției bolilor retiniene, precum retinopatia diabetică, rupturi retiniene care pot cauza dezlipire de retină, etc.


Topograful


Topograful ocular Pentacam măsoară cu acuratețe foarte mare indici ai polului anterior (curbura anterioară și curbura posterioară a corneei, detalii între cornee și cristalin, determinarea axului ocular anteroposterior). Cu ajutorul acestuia, gradul de satisfacție al pacienților care se operează de cataractă crește datorită alegerii mai exacte a tipului de cristalin potrivit. Depistează precoce keratoconusul.


Tomograful


Este o investigatie care si-a extins rapid utilizarea datorita beneficiilor sale foarte importante.

Se foloseste pentru

  • diagnosticul exact anatomic al retinei si papilei nervului optic . Practic poate realiza o sectiune prin retina si papila nervului optic, ajutand, in numeroase cazuri, la elucidarea diagnosticului exact,
  • urmarirea evolutiei bolilor degenerative retiniene sau ale nervului optic.

Aparatul IPL


Datorită digitalizării activității umane, întâlnim numeroase afecțiuni ale suprafeței oculare (usturime, oboseală, roșeață, blefarite cornice). În încercarea de a ajuta pacienții cu aceste probleme (tot mai des întâlnite la copii și la adulții tineri), utilizăm acest aparat pentru creșterea permeabilității glandelor care produc compuși ai lacrimilor și îmbunătățierea circulației perioculare cu scopurile : – confort ocular sporit , scăderea simptomelor deranjante, utilizarea mai rară a lacrimilor artificiale. Se indică 4 ședințe la diferență de 2 saptămâni una de cealaltă.


Chirurgie

Bloc operator


În blocul operator deținem 2 microscoape operatorii, 2 aparate de facoemulsificare; prezența a 2 seturi de echipamente ajută în rezolvarea mai multor cazuri păstrând circuitul aseptic caracteristic chirurgiei și evitarea unor blocaje în cazuri excepționale. Microscopul cu prindere în tavan este unic in zona Moldovei și permite circulația liberă a personalului medical în jurul pacientului; microscopul LX3 este un echipament de ultimă generație care permite prin prezența a mai multe leduri o adâncime mai accentuată a focusului și o vedere mai clară intraoperator a straturilor oculare, crescând astfel siguranța manevrelor chirurgicale. Aparatul de facoemulsificare este prevăzut cu un sistem de reglare a presiunii intraoculare intraoperator, evitând astfel leziuni colaterale, protejând celelalte structuri ale ochiului.

Utilizarea acestor echipamente cu performanță ridicată conduce la rată de succes înaltă și, alături de experiența personalului medical ne-a clasat lideri în chirurgia oftalmologică nemțeană.


Cine suntem ?

O echipa de oameni specializati pentru a veni in intampinarea problemelor oftalmologice : diagnostic cat mai exact, preventia bolilor oftalmologice, tratarea, urmarirea, vindecarea acestora.

Copyright by soreb.ro