Vă rugam așteptați...Despre noi

ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGIE

Aparatură de baza în oftalmologie


  • Autokeratorefractometru- pt masurarea exacta a dioptriilor si curburilor corneene
  • Biomicroscop- pentru diagnosticarea bolior polului anterior si posterior ( cu ajutorul lentilei magnificatoare)
  • Tonometru non contact
  • Tonometru Goldman ( considerat standardul in masurarea presiunii intraoculare)

biomicroscop oftalmologie neamt
Angiofluorograf

Angiofluorograful


Angiofluorografia se indica in cazul bolior vasculare ale polului posterior ( inclusiv retinopatia diabetica avansata ) , pentru ca ne arata gradul de extindere al bolii, gravitatea acesteia, si completarea diagnosticului ( ex membrana neovasculara oculta, teleangiectazii ).

Se efectueaza cu ajutorul unei substante de contrast introduse pe vena si necesita consimtamantul informat si semnat al pacientului.

Este singura investigatie care face diagnosticul clar al ischemiei maculare in cazul diabetului ocular, al membranei neovasculare oculte, al neovaselor retiniene incipiente. In multe cazuri , numai rezultatul angiofluorografiei poate orienta corect atitudinea terapeutica.


Aparatul de facoemulsificare


Este folosit pentru extragerea cataractei prin incizie de 2.2 mm, acesta fragmentand cataracta in bucatele pe care le aspira. Astfel, la finalul operatiei, nu se foloseste fir de sutura, sigilarea plagii se face foarte bine, pacientul putand sa se aplece si sa doarma pe oricare parte, chiar din ziua interventiei.


facoemulsificare piatra neamt oftalmologie
biometru

BIOMETRUL


Este folosit pentru calcularea dioptriilor cristalinului in cazul operatiei de cataracta. Dioptriile cristalinului artificial sunt diferite de la un pacient  la altul. Cele mai frecvente dioptrii sunt situate intre 20 D si 23 D, dar sunt cazuri extrema ( intre -1 si + 32 D)


Campimetru computerizat


Determina examinarea campului vizual ( afectat specific in boli neurologice, ale nervului optic sau retinei )

Examinarea necesita colaborarea pacientului, este functionala ,si poate necesita repetarea pentru ca interpretarea sa fie cat mai corecta.


camp vizual piatra neamt oftalmologie
ecograf ocular piatra neamt

Ecograful ocular


Foloseste ultrasunete, care patrund prin tesuturile moi. Se utilizeaza pentru diagnosticul ocular in caz de opaciefiere a mediilor( cataracta matura sau hemoragie in vitros), pentru urmarirea tumorilor intraoculare si evolutia acestora, pentru diagnosticarea decolarii posterioare de vitros, pentru evaluarea structurilor orbitare perioculare.


Tomografia in coerenta optica (O.C.T.)


Este o investigatie relativ noua, care si-a extins rapid utilizarea datorita beneficiilor sale foarte importante.

Se foloseste pentru

  • diagnosticul exact anatomic al retinei si papilei nervului optic . Practic poate realiza o sectiune prin retina si papila nervului optic, ajutand, in numeroase cazuri, la elucidarea diagnosticului exact,
  • urmarirea evolutiei bolilor degenerative retiniene sau ale nervului optic.

oct - tomograf ocular piatra neamt

Retinofotograful


Ne da posibiliatea de a fotografia aspectul fundului de ochi si de a le pastra in baza de date. Se indica in cazul pacientilor cu retinopatie diabetica ( compararea fotografiilor la un anumit interval ne arata daca boala este stationara sau evolueaza- semn ca diabetul nu este bine controlat), sau  diferite leziuni reiniene cu risc de avolutie ( ex : nevi pigmentari )


Cine suntem ?

O echipa de oameni specializati pentru a veni in intampinarea problemelor oftalmologice : diagnostic cat mai exact, preventia bolilor oftalmologice, tratarea, urmarirea, vindecarea acestora.

Copyright by soreb.ro