Clinica de Oftalmologie „Cristal Vision” Piatra Neamţ a cooptat în echipa de profesionişti încă un doctor care va rezolva problemele chirurgicale ale pacienţilor noştri, în principal cataracta. Medicul primar Codruţa David vine cu un bagaj vast de cunoştinţe, obţinut printr-o formare profesională riguroasă, la Cluj. În acelaşi centru universitar în care şi-a desăvârşit pregătirea medicală şi dr. Cristina Ghindea, chirurgul Clinicii „Cristal Vision”. Se cunosc de la Cluj şi au avut un parcurs profesional similar, iar atunci când i-a adresat propunerea, dr. Codruţa David nu a ezitat să spună DA.
„Îi mulţumesc din suflet doamnei doctor Codruţa David pentru faptul că a acceptat să ne ajute în misiunea noastră de a le reda pacienţilor vederea. Este un doctor cu rezultate foarte înalte, dedicat profesiei”, a ţinut să sublinieze dr. Cristina Ghindea.
Cu voce blândă, dar hotărâtă şi cu un zâmbet cald, care te face să te simţi confortabil în preajma sa, dr. Codruţa David a acceptat să ne vorbească despre carieră dar şi despre familie, despre echilibrul în care reuşeşte să le menţină în balanţă:
Rep: Sunteţi un nou membru de valoare al echipei „Cristal Vision” şi am dori ca pacienţii noştri să vă cunoască palmaresul profesional.
Dr. Codruţa David: În primul rând aş dori să vă spun că pe doamna dr. Cristina Ghindea o cunosc de mulţi ani, este un om deosebit, iar atunci când mi-a propus am acceptat cu drag să operez în cadrul Clinicii „Cristal Vision” din Piatra Neamţ şi chiar îmi doresc ca lucrurile să funţioneze.
Am terminat Facultatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca în anul 1999, iar după încă un an de stagiatură, în anul 2000 mi-am dat rezidenţiatul şi am ales Oftalmologia, pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna să fac. Rezidenţiatul l-am făcut la Cluj, în Clinica Oftalmologică din Cluj. Mentori mi-au fost doamna profesor Vlăduţiu Cristina şi doamna conferenţiar dr. Cristina Stan, două exemple de urmat din punct de vedere profesional şi uman, de la care am avut ce învăţa şi cu care continui să colaborez. Din anul 2008 până în 2013 am lucrat ca medic specialist, apoi mi-am dat primariatul şi de atunci profesez ca medic primar. Am început să operez încă din anul 2009.
Rep: Vorbiţi-ne despre un caz care v-a impresionat.
Dr. Codruţa David: E greu de amintit despre un anumit caz, pentru că fiecare are particularitatea lui, şi noi încercăm să facem cât de mult bine putem, acolo unde se poate. Dar vă pot spune despre un caz care realmente m-a impresionat şi prin latura socială: un bărbat care locuia în pădure, în cutii de carton, şi care nu-şi găsea de muncă pentru că nu vedea nimic. După operaţie şi-a recăpătat vederea şi chiar l-am ajutat să-şi găsească un loc de muncă. Încet, încet, s-a reabilitat şi social, şi profesional.
Rep: Pacienţii noştri ar dori să cunoască şi omul care îmbracă echipamentul medical. Câţi ani aveţi, cum reuşiţi să fiţi şi mamă, şi medic?
Dr. Codruţa David: Am 45 de ani, doi copii, iar echilibrul acesta între profesie şi familie este destul de greu de realizat. Mă străduiesc şi fac tot posibilul să le împac pe amândouă. Serile şi weekend-urile le petrecem împreună. Meseria mea presupune zece ore petrecute la muncă aproape în fiecare zi, depinde de situaţie, pentru că lucrez şi la un spital judeţean şi în privat. E un volum mare de muncă. Cât au fost mici, copiii chiar mă însoţeau la congrese, simpozioane, ca să ne putem petrece mai mult timp împreună şi ca să înţeleagă mai bine cu ce mă ocup.
Rep: Ce părere au copiii dumneavoastră de faptul că mama lor salvează vieţi? Spun asta pentru că, iată, prin recăpătarea vederii, o persoană, iată, se poate reabilita profesional şi social.
Dr. Codruţa David: Practic, ei au crescut printre cărţi şi reviste de specialitate şi au fost alături de mine la fiecare examen şi au văzut ce înseamnă să înveţi zile întregi. Acum, copilul cel mic îşi doreşte şi el o carieră în medicină.
Rep: Vă mulţumesc şi vă aşteptăm cu mare drag să ne faceţi bine pacienţii!
Interviu realizat de
Geanina NICORESCU