Vă rugam așteptați...Blog

Ultimele noutati din oftalmologie

Impreuna-pentru-nemteni-Cristal-Vision.jpg
21/feb./2024

 • Intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii diagnosticaţi la Cabinetul oftalmologic ultradotat “ViDiS” din Târgu Neamţ sunt realizate de un medic renumit, cu echipament tehnologic avansat, la Clinica “Cristal Vision” din Piatra Neamţ!

Tarif redus la consultaţie şi 10% reducere la operaţie prin Campania “Împreună pentru nemţeni”

Oamenii sunt sufletul oricărei colaborări, iar atunci când doi medici dedicaţi profesiei şi aplecaţi spre nevoile pacienţilor se întorc pe meleagurile natale şi conlucrează spre binele comunităţii regionale, rezultatele favorabile nu întârzie să apară. Aşa s-a născut colaborarea între dr. oftalmolog Cristina Ghindea, medic chirurg pietrean specializat la Cluj, cu renume nu doar pe plan local, ci şi national, şi dr. Adina Ioana Todireasa, care şi-a deschis la Târgu Neamţ, în oraşul său natal, un cabinet de oftalmologie echipat la standarde europene, singurul din zonă dotat cu Tomograf ocular.  Prin această colaborare, pacienţii diagnosticaţi cu cataractă la cabinetul dr. Adina Todireasa vor fi transportaţi gratuit la Piatra Neamţ, pentru a fi operaţi de dr. Cristina Ghindea, în cadrul Clinicii oftalmologice “Cristal Vision”. Pentru controale ulterioare pacientul se va prezenta tot la cabinetul medical unde a fost consultat initial, la Târgu Neamţ, astfel încât drumurile către un alt oraş să fie cât de mult limitate.

operatie
Dr. Cristina Ghindea – Cristal Vision – operatie cataracta

“Am demarat Campania “Împreună pentru nemţeni” cu scopul de a întregi, pe cât se poate, serviciile oftalmologice oferite nemţenilor, încercând să ajungem cât mai aproape de fiecare, şi fizic, şi la figurat, pentru ca ei să acceadă la cele mai noi echipamente medicale şi metode de diagnostic şi intervenţie. Ne dorim ca în acest fel, să le putem uşura viaţa, oferindu-le şansa la o vedere mai largă şi mai clară”, a declarat dr. Cristina Ghindea. “La noi au ajuns foarte mulţi târgnemţeni care băteau drumul până la Piatra Neamţ pentru consultaţii, pentru controale, pentru că ni s-a dus vestea inclusiv în acest orăşel minunat, şi atunci m-am gândit să deschid un punct de lucru pentru a fi mai aproape de ei. Când eram pregătită să fac acest pas, am aflat de doamna doctor Adina Todireasa, un om deosebit, cu un grad de profesionalism înalt, şi atunci m-am gândit: de ce să nu colaborăm?! De ce să deschid eu punct de lucru, când doamna doctor deja este aici, târgnemţenii deja sunt norocoşi că o au în mijlocul lor şi putem crea această colaborare, pentru ca serviciile de calitate începute de dumneaiei, dacă e nevoie să se încheie printr-o intervenţie, aceasta să se încheie la Piatra Neamţ. În acest fel, gama de servicii oferită pacientului este mai largă şi mai facilă. Colaborarea cu doamna doctor Todireasa este una foarte strânsă, fiecare caz este discutat în parte, astfel încât să-i găsim soluţiile optime”, a subliniat dr. Ghindea.

Ideea transportului gratuit a venit după o experienţă foarte bună pe ruta Paşcani-Piatra Neamţ. Tot printr-o colaborare cu un cabinet, pacienţii s-au declarat foarte mulţumiţi, iar numărul solicitărilor este în creştere, ducându-se vestea despre serviciile şi rezultatele Clinicii “Cristal Vision”, care are în dotare echipamente de intervenţie de ultimă generaţie.

“Având o experienţă pozitivă, ne-am gândit să extindem această ofertă şi în oraşul Târgu Neamţ, şi credem că lucrurile vor merge foarte bine”, a continuat dr. Ghindea.

În cadrul Campaniei “Împreună pentru nemţeni”, în cursul lunii iunie va fi aplicată o reducere de 20 de lei la consultaţia oftalmologică la cabinetul dr. Adina Todireasa din Târgu Neamţ tuturor pacienţilor care se prezintă cu un flayer primit în poştă, iar costul intervenţiilor chirurgicale de cataractă de care vor beneficia pacienţii trimişi la Piatra Neamţ va fi diminuat cu 10%.

“Pacienţii mei vor să fie operaţi cât mai aproape, dacă au siguranţa că vor fi pe mâini bune, iar eu le pot garanta acest lucru”

 • Interviu cu dr. Adina Ioana Todireasa, care a deschis, în oraşul natal Târgu Neamţ, cabinetul oftalmologic ultramodern ViDiS
dr. Adina Todireasa - Vidis Targu Neamt
dr. Adina Todireasa – Vidis Targu Neamt

Locuitorii oraşului de la poalele Cetăţii Neamţ şi din comunele limitrofe au, acum, privilegiul de a putea fi consultaţi şi investigaţi cu ajutorul celor mai performante echipamente medicale oftalmologice din zonă. Dr. Adina Ioana Todireasa, un om al locului, a revenit în Târgu Neamţ şi a deschis Cabinetul de oftalmologie ViDiS, pe care l-a dotat cu aparatură de ultimă generaţie, pentru ca pacienţii să poată beneficia de servicii de calitate. Iar pentru că-şi doreşte foarte mult să-i ajute pe târgnemţeni până la capăt, cei care au nevoie de operaţie de cataractă sunt ajutaţi să ajungă cât mai repede pe mâinile unui medic chirurg renumit. Printr-o colaborare născută din dorinţa de a-i ajuta pe pacienţi să beneficieze de intervenţie chirurgicală cât mai aproape de casă, dr. Adina Todireasa le recomandă târgnemţenilor diagnosticaţi cu cataractă să meargă la Clinica de Oftalmilogie “Cristal Vision” din Piatra Neamţ pentru a fi operaţi de dr. Cristina Ghindea, transportul tur-retur fiindu-le asigurat gratuit.

Reporter: Pentru început, aş dori să ne prezentaţi parcursul dumneavoastră profesional.

Dr. Adina Todireasa: Am absolvit Facultatea de Medicină în anul 2013, am făcut rezidenţiatul la Iaşi, în cadrul Spitalului de Neurochirurgie, apoi am susţinut examenul de medic specialist şi de-atunci profesez în mediul privat.

Rep.: Cum ati ales oraşul de la poalele Cetăţii Neamţ pentru a vă continua cariera?

Dr. Adina Todireasa: M-a ales el pe mine. Sunt originară din Târgu Neamţ. Dorinţa de a mă reîntoarce în Târgu Neamţ este mai veche. Mi-am dorit foarte mult să le ofer servicii medicale de calitate oamenilor mei, cum mi-e drag să le spun.  Astfel, la sfârşitul anului trecut, am deschis un cabinet oftalmologic dotat cu aparatură de ultimă generaţie, care nu are concurenţă în zona Târgu Neamţ. Suntem singurii dotaţi cu Tomograf ocular, unul ultraperformant, care ne ajută să oferim servicii corecte, la standarde ridicate.

Rep: Care este grupa de vârstă predominantă în ceea ce priveşte adresabilitatea şi în ce proporţie este pus diagnosticul de cataractă?

Dr. Adina Todireasa: Avem pacienţi de la nou-născuţi până la seniori de 99 de ani, iar în funcţie de campaniile pe care le-am întreprins au predominat copiii, în luna adresată lor cu reduceri, a fost luna tinerilor, dar aş putea spune că, în general, adresabilitatea este crescută- zilnic în peste 50% dintre cazuri- pe segmentul de vârstă de peste 60 de ani.

Rep: Înţeleg că şi diagnosticul de cataractă este pus destul de des, având în vedere vârsta pacienţilor  

Dr. Adina Todireasa: Aşa este. Unele persoane care se prezintă pentru prima dată la un control oftalmologic complet află că problema lor medicală, care se manifestă prin scăderea vederii, nu se poate rezolva cu ochelari, cum poate au sperat; primind diagnosticul de cataractă, sunt informate cu privire la stadiul în care se află această afecţiune, dacă poate fi temporizată până la intervenţia chirurgicală de înlocuire a cristalinului afectat. Am avut pacienţi care mai fuseseră şi la alte controale, dar până la mine nu au fost diagnosticaţi cu cataractă.

 • “Primul pas este punerea diagnosticului corect”

Rep: Ce trebuie să ştie pacientul privitor la paşii pe care trebuie să-I urmeze pentru a-i putea fi îndepărtată cataracta prin intervenţie chirurgicală?

Dr. Adina Todireasa: Primul pas este punerea diagnosticului corect, apoi informăm pacientul în ce constă intervenţia chirurgicală, cât costă, cine-l operează, unde şi în ce constă recuperarea. După ce primeşte aceste informaţii, pacientul se sfătuieşte cu familia şi apoi solicită direcţionare.

Şi iată că venim în întâmpinarea pacienţilor prin această colaborare demarată printr-o campanie menită să-i ajute să-şi rezolve problema mai rapede, cu transport gratuit la Piatra Neamţ, unde-i va opera medicul chirurg Cristina Ghindea, un doctor care şi-a câştigat un renume în Neamţ şi dincolo de graniţele judeţului. Chiar înainte să punem bazele acestei idei, pacienţii îmi cereau recomandări pentru doamna doctor Ghindea, auzind de realizările de excepţie ale dumneaie. De asemenea, oamenii nu mai vor să meargă foarte departe de casă. Vor să fie trataţi cât mai aproape, dacă au siguranţa că vor fi pe mâini bune. Iar eu le pot garanta acest lucru. Eu o recomandam şi înainte pe doamna doctor Ghindea, feedbackurile fiind foarte bune.

 • “Pacientul pleacă foarte bine investigat, cu tomografie oculară şi biometrie”

Rep.: Pacienţii vor pleca la Piatra Neamţ cu dosarul medical gata completat, care va conţine inclusiv tipul de cristalin care le va fi pus?

Dr. Adina Todireasa: Parcursul de la punerea diagnosticului şi până la intervenţie ar putea fi considerat unul nu foarte uşor, pentru că presupune şi efectuarea unor analize medicale care să ateste că starea sănătăţii le permite trecerea printr-o operaţie. Trebuie subliniat că şi pacienţii cu afecţiuni cronice pot fi operaţi, dacă sunt stabilizaţi prin tratamente. Noi îi facem pacientului o tomografie oculară, cu ajutorul căreia identificăm dacă sunt şi alte probleme ale ochiului, care ar putea cauza scăderea suplimentară a vederii şi pot să scadă gradul de mulţumire după operaţie, astfel încât să putem informa corect pacientul care sunt aşteptările. Deci pacientul pleacă de la Târgu Neamţ cu date foarte clare, cu măsurătorile făcute pentru cristalin, numită biometrie, pentru a stabili ce tip de cristalin se va implanta, cu ce dioptrie. Prin stabilirea tipului de cristalin, pacientul va afla, cu exactitate, care sunt costurile, astfel încât la destinaţie, la Piatra Neamţ, nu vor fi luaţi prin surprindere, să li se adauge costuri suplimentare.

Ne propunem să încurajăm pacienţii să facă mai repede pasul acesta, pentru că mulţi dintre ei tot amână intervenţia chirurgicală, fie pentru că aşteaptă să poată veni copiii să-i ajute cu transportul, fie că, dimpotrivă, nu ar dori să-şi deranjeze copiii pentru a-i duce la operaţie. De aceea, această oportunitate de a le asigura transportul, chiar în mod gratuit, este primită cu foarte mare apreciere din partea pacienţilor şi a aparţinătorilor acestora.

 • “După operaţie, controalele vor fi efectuate la cabinetul din Târgu Neamţ”

Rep.: După ce vor fi operaţi, pacienţii vor trebui urmăriţi medical. Cine va asigura această continuitate?

Dr. Adina Todireasa: Pacienţii vor beneficia de controalele ulterioare intervenţiei la cabinetul meu din Târgu Neamţ, ceea ce contează foarte mult pentru ei, pentru că din nou evită deplasările costisitoare şi destul de inconfortabile în perioada post-operatorie. Astfel, se pot baza în continuare pe serviciile mele. Sunt încântaţi că nu trebuie să facă mai multe drumuri pentru controale. Şi evident, în cazul în care apare vreo problemă, mă pot găsi aproape şi destul de rapid. Cabinetul nostru este situate pe Bulevardul Ştefan cel Mare, bloc M1, scara B, la parter, în Târgu Neamţ, şi putem fi apelaţi la telefon 0770.904.634.

 • Interviu realizat de Geanina NICORESCU

Operatie-de-cataracta-neamt-1200x627.png
21/feb./2024

Sunati la numarul de telefon 0737.451606 pentru consultanta gratuita

1.Ce este cataracta?

Cataracta reprezinta opacifierea cristalinului, lentila intraoculara responsabila de focalizarea imaginii pe retina. Aceasta lentila , prin cataractare, se modifica ca structura si transparenta, ducand la modificari de dioptrii, scaderea vederii sau cresterea presiunii intraoculare.

2.Care este cauza cataractei?

Cea mai frecventa cauza a cataractei este inaintarea in varsta( incidenta ei creste odata cu depasirea varstei de 65 ani).

Exista si alte cauze, mai rare: – cataracta congenitala la copii ( se dezvolta din timpul sarcinii din cauze congenitale)

 • Boli metabolice: diabetul zaharat, hipocalcemia,etc
 • Tratamente locale sau generale: cortizon, citostatice, etc
 • Inflamatii oculare
 • Traumatisme oculare
 • Idiopatice( de cauza necunoscuta)

3.Cand se indica operatia de cataracta?

Operatia de cataracta se indica in urmatoarele situatii:

 • Cand pacientul se plange de scaderea calitatii vederii( incetosare,scaderea vederii , vedere dubla, fotofobie,…)
 • Cand exista risc de glaucom secundar cataractei( cresterea presiunii intraoculare prin bombarea cristalinului si anteriorizarea acestuia)
 • Cand pacientul doreste o vedere clara la distanta ( cristalin monofocal sau toric in cazul pacientilor cu astigmatism) si la aproape ( cristalin multifocal sau multifocal toric la pacientii cu astigmatism) fara ochelari.

4.Ce cristalin sa aleg?

Cristalinele utilizate acum pe scara larga sunt cele pliabile( care pot fi introduse prin incizii mici , de aprox 2mm)

Cristalinele pot fi monofocale ( pacientul necesita ochelari la aproape), torice( care corecteaza astigmatismul la pacientii cu aceasta afectiune, astfel ca pacientii sa vada bine la distanta fara ochelari) si multifocale( cu ajutorul carora pacientii capata o independnta de ochelari in aprox 90% din situatii).

5.Care este protocolul de pregatire la clinica Cristal Vision in vederea operatiei ?

Pacientul este sfatuit sa vina insotit, mai ales daca ochiul neoperat nu vede bine.

Se indica luarea unui mic dejun simplu, fara a servi cafea, in dimineata operatiei si administrarea medicatiei cronice.

Pacientul se prezinta la ora programata, se completeaza foile de consimtamant, se pun picaturi de dilatare, se masoara tensiuna arteriala si glicemia la pacientii cu diabet, se regleaza tensiunea arteriala la cei cu TA peste 150/90 mm Hg, se dezinfecteaza local ochiul si pacientul se introduce in sala de operatii. Operatia dureaza aprox 15 min in majoritatea cazurilor.

Pacientul dupa operatie va avea ochiul operat pansat si poate pleca acasa la aprox 10 min dupa interventie. Ochiul va ramane pansat pana a doua zi, cand se va prezenta la control.

6.Cat costa operatia de cataracta?

Operaţia cu cristalin multifocal toric (cel care corectează astigmatismul, cataracta şi dă o independenţă de ochelari de 90%) costă 6.000 de lei la un ochi. Operaţia cu un cristalin multifocal simplu (care nu corectează astigmatismul şi, în mod evident, se pretează pentru pacienţii care nu au astigmatism cornean) costă 4.500 de lei la un ochi, acest tip de cristalin fiind cel mai des folosit. Cristalinul toric monofocal care corectează astigmatismul, pentru ca pacientul să scape de ochelari la distanţă, şi să poarte ochelari doar la citit, costă 3.200 de lei la un ochi. Cristalinul monofocal asferic cu filtru de protecţie a fundului de ochi faţă de radiaţiile fototoxice costă 2500 de lei la un ochi. Operaţia cu un cristalin asferic, fără filtu de protecţie, costă 2100 de lei pentru un ochi, iar operaţia cu un cristalin sferic, fără protecţie, costă 1600 de lei la un ochi. Acest filtru de protecţie este, de fapt, un baraj mai ales pentru radiaţiile ultraviolete, care ajung pe retină şi pot genera leziuni retiniene, mai ales pe retina mai slăbită din cauza diabetului sau din cauza degenerării dată de vârstă şi de genetică. Tarifele enumerate includ cristalinul, intervenţia chirurgicală şi toate controalele până la 6 săptămâni. Costul operatiei de cataracta include manopera, cristalinul, controalele pana la sase saptamani.

7.As vrea sa aflu daca sufar de cataracta . Cum procedez?

Pentru diagnosticarea cataractei si ce efect are aceasta asupra vederii, se indica un consult oftalmologic complet, care cuprinde  acuitatea vizuala fara corectie, cu corectia optima la ochiul drept si la ochiul stang, cheratometria, refractometria, masurarea presiunii intraoculare, biomicroscopia, examinarea fundului de ochi . Daca oftalmologul considera necesare pentru diagnosticul complet si alte investigatii, veti fi indrumat sa le efectuati. Pentru programare la o consultatie medicală oftalmologica puteti suna la numarul de telefon 0799.336520.

8.As vrea sa ma operez de cataracta. Cum procedez?

Sunati la numarul de telefon 0737.451606, de luni până vineri, în intervalul orar 13-15, pentru consultanta gratuita sau la numarul de telefon 0799.336520 pentru programare.

9.Ce se indica pacientului operat de cataracta?

Pacientul va avea ochiul pansat pana a doua zi. Ȋn noaptea dupa operaţie pacientul poate dormi pe oricare parte ( nu are contraindicaţii in ceea ce priveste poziţia de somn). Daca simte durere sau discomfort , este indicata administrarea unui antiinflamator ( ex: Algocalmin) si Ederen 1 tb ( pe care pacientul le primeste intr-un pliculet la finalul operaţiei) A doua zi pacientul se va prezenta la controlul postoperator, la ora indicata. Dupa control, la majoritatea pacienţilor, nu mai este necesar pansamentul. A doua zi , in funcţie de reacţia ochiului la operaţie, putem indica tratament general si / sau local. Ce poate sa facǎ pacientul operat de cataracta? Sǎ priveasca la televizor; sa citeasca, daca se potrivesc ochelarii vechi; plimbari; treburi casnice uzuale; sa se aplece; sa doarma pe oricare parte. Nu este indicat sa faca pacientul operat de cataracta ȋn primele 6 saptamani? Sa lucreze in agricultura ( sapatul , intrarea in grajdul animalelor) sa intre apa in ochi in cazul spalatului parului sau dusului ( spalatul parului se indica a se efectua cu capul pe spate, ca la coafor) sa ajunga abur excesiv, fum sau factori iritanti la nivelul ochiului operat.

10.Ce este cataracta secundara?

Cataracta secundara sau opacifierea secundara a capsulei posterioare reprezinta pierderea transparentei membranei suport pentru cristalin. Aceasta se instaleaza lent, dupa aprox 2 ani de la interventie.

11.Cum se trateaza cataracta secundara?

Cataracta secundara se trateaza prin decupare cu Laser Yag, fara sa necesite interventie chirurgicala . Prin efectuarea acestei interventii, cataracta secundara nu recidiveaza.

12.Ce anestezie se practica pentru operatia de cataracta?

Anestezia in vederea operatiei de cataracta este doar locala cu picaturi si geluri anestezice  sau cu injectie in pleoapa , langa ochi.

 

Intrebari frecvente ale pacientilor

1.Ma pot opera de cataracta daca am diabet?

Da, fiind indicat ca glicemia sa fie sub 200 mg/100 ml.

2.Care este durata cristalinul in ochi ? La cat timp trebuie schimbat?

Cristalinul se implanteaza intraocular pentru tot restul vietii. Acesta se schimba doar in cazuri exceptionale.

3.Se poate efctua plata in rate?

Da, in clinica Cristal Vision se practica sistemul de rate.

4.In ce perioada a anului este indicata operatia?

Operatia de cataracta are un inalt grad de succes ( peste 90%) indiferent de perioada anului in care este efectuata.

5.Ce se intampla daca nu efectuez operatia de cataracta?

Cataracta evolueaza , afectand negativ orientarea si vederea , in timp, pana ajunge la orbire. Cu cat cataracta este mai avansata, interventia implica riscuri mai mari ale complicatiilor, iar recuperarea mai lunga.

6.Ce cristalin sa aleg?

Toate cristalinele folosite la Cristal Vision sunt implantate pe viata, nu necesita schimbare, aceasta efectuandu-se exceptional. Pacientul  alege cristalinul in functie de diagnosticul acestuia( ex .cataracta si astigmatism cornean se indica un cristalin toric), de asteptarile lui( daca doreste sa creasca independendenta fata de ochelari, se indica un cristalin multifocal ), de posibilitatile financiare.

7.Nu sunt prea in varsta sa efectuez operatia?

Varsta nu reprezinta un impediment pentru operatia de cataracta. Aceasta interventie de practica in anestezie locala.

( marturii ale pacientilor cu varsta peste 85 ani)

 


experienta-mea-la-cristal-vision-27-iunie1-1200x627.png
21/feb./2024

Opinii ale pacienților noștri, dornici să împărtășească experiența lor persoanelor aflate în situații similare, cu afecțiuni oculare ce pot fi corectate prin intervenție chirurgicală, și care, din diferite motive, încă ezită să își recapete lumina ochilor.

 

 • “Am două atacuri cerebrale în antecedente, dar mi-am făcut curaj, am venit la operație și nu regret”

Maria Panoschi (foto 1), 78 ani, Piatra Neamț,  înainte de intervenția chirurgicală: “Problemele de vedere au început cu câțiva ani în urmă, dar nu le-am dat atenție și uite așa am ajuns ca azi să nu mai văd aproape deloc cu ochiul drept, fiind diagnosticată cu cataractă. Locuiesc singura, am probleme și cu picioarele, cu articulațiile, așa încât abia acum realizez cât este de importantă vederea”.

A doua zi după operație: “N-am simțit nicio durere în timpul intervenției, am fost anesteziată, și nici nu a durat mult. Iar pe timpul nopții nu am avut nevoie de calmante. Văd limpede cu ochiul operat și mi-am recăpătat încrederea în mine. Parcă și deplasarea este mai ușoară, pentru că mi s-a ridicat ceața de pe ochi și calc sigură pe mine, nu-mi mai tremură genunchii. Mulțumesc din suflet întregii echipe de profesioniști, care s-a ocupat de mine exemplar”.

 

 

 • “Abia aștept să-mi recapăt vederea, să-mi pot plimba, din nou, nepoții cu mașina”

Maria Galanton (foto 2), 69 ani, Piatra Neamț, înainte de intervenție: “De vreo patru ani de zile am sesizat că mi se acoperă ochii, încet, încet, cu o pânză de păianjen. Am ajuns să nu mai disting nici cât e ora, când mă uit la ceasul de pe perete. Și ce mă doare cel mai tare e că nu mai văd bine să conduc. Nu am mai putut să-mi duc nepoții la școală cu mașina. Am diagnostic de cataractă, cel mai afectat fiind stângul, pe care doamna doctor mi-l operează astăzi”.

A doua zi după operație: “Am trecut foarte ușor prin această experiență, mi s-a vorbit foarte frumos, mi s-au explicat toți pașii intervenției, așa încât mi-am pus toată încrederea în echipa medicală. Acum, după ce doamna asistentă mi-a dat jos  pansamentul, văd perfect. Cu siguranță voi reveni la operație și pentru stângul. Sunt conștientă de faptul că îl voi forța pe cel operat și nu vreau să se întâmple asta pe o perioadă prea mare de timp. Abia aștept să-mi plimb nepoții cu mașina, după perioada de refacere”.

 

 • “Am auzit despre această clinică și m-am bucurat că nu mai trebuie să plec din Piatra Neamț; rezultatul intervenției este excepțional”

Ana Anton (foto 3), Văleni, înainte de intervenție: “Ani de zile am purtat ochelari pentru depărtare, iar la un moment dat am sesizat că văd așa, ca printr-o ceață. Am neglijat această problem și iată că am ajuns în stadiul de a avea dreptul complet afectat de cataractă, pentru că mi s-a acoperit de tot cu acea peliculă de ceață. Nici nu mai văd cine intră în curte, nu mai disting buruienile, nu mai am cum să plivesc straturile. Am suferit cinci operații într-un an și jumătate, dar nu m-am descurajat, am auzit despre această clinică și m-am bucurat că nu mai trebuie să plec din Piatra Neamț, mai ales că și soțul meu are probleme cu vederea și i-ar fi fost greu să mă însoțească”.

După operație: “Este o minune, văd totul foarte clar. Prin iarnă cu siguranță voi veni să mă operez și la celălalt ochi. Nu-mi vine să cred că după o zi de la operație mă simt atât de bine. În timpul operației nu am avut nici cea mai mică problemă, nu am simțit decât o mică înțepătură la anestezie și atât. Rezultatul este excepțional. Doamna doctor are mâini de aur”.

 

Cristal Vision – Clinica de oftalmologie – Operație cataracta
bld. Decebal, nr. 2, bl. H3, ap. 31
Piatra Neamt ,jud Neamt
Tel. : 0799 336 520
Mail: office@oftalmologieneamt.ro
Site: www.oftalmologieneamt.ro


experienta-mea-la-cristal-vision-1200x627.png
21/feb./2024

 • “Am riscat și acum sunt mulțumită, văd bine pe unde calc și asta mă ajută la menținerea echilibrului, fiind suferindă de artroză la genunchi”

Aurica Astanei , 81 de ani, din localitatea Dumbrava Roșie:

Aurica Astanei - operatie de cataracta neamt

Înainte de operația de cataractă “La un ochi vederea s-a redus până la 20% și nu mai văd decât un punct mare, negru, ca un spic de grâu, iar prin celălalt disting lucrurile în ceață. Îmi este foarte greu să mă deplasez, mi-e teamă să nu cad, eu având și artroză la genunchi. Mulți s-au operat la Bacău, prin centre universitare, dar eu am aflat de această clinică și am venit cu încredere. De ce să mă duc în altă parte când avem aici o clinică de specialitate?! Toți m-au întrebat cum de mă bizui să mă operez la vârsta asta, dar eu știu că trebuie să risc, pentru că altfel o să orbesc”.

A doua zi după intervenția chirurgicală “Nu am crezut că pot vedea atât de limpede! Parca am întinerit. După ce mi-ați dat jos pansamentul, mi-a venit să plâng de fericire. Îi mulțumesc din suflet doamnei doctor pentru că mi-a explicat foarte bine, înainte de operație, în ce constă intervenția, ce va suporta ochiul în timpul manevrelor și ce am de făcut după implantul de cristalin, astfel încât să fie totul bine. Nu am simțit absolut nimic în timpul operației, ochiul fiind foarte bine anesteziat. Am beneficiat de tot confortul. Nu m-a durut nimic nici după intervenție, așa că nu a fost nevoie de calmante. Am riscat și acum sunt mulțumită, văd bine pe unde calc și asta mă ajută la menținerea echilibrului. Am prins curaj să mă deplasez mai mult, pentru că văd bine obstacolele”.

 

 • “Am schimbat diferite perechi de ochelari progresivi, dar tot vedeam neclar și numai prin operație am scăpat de hipermetropie și presbiopie”

Petru Surugiu, 52 de ani, Piatra Neamț:

Petru Surugiu operatie cataracta neamt

Înainte de operație: “Din 2008, când am fost depistat cu hipermetropie, am tot schimbat diferite perechi de ochelari progresivi, dar vederea a rămas neclară, atât la distanță, cât mai ales la aproape. Iar eu, prin prisma meseriei, conduc foarte mult și mă deranjează atunci când în trafic nu văd bine prin oglinda retrovizoare, nu văd cu colțul ochiului. Am și presbiopie, nu văd clar obiectele situate aproape de ochi, ochiul are scăzută puterea de acomodare. Un prieten operat aici mi-a recomandat să vin la Cristal Vision. Azi mă operez la dreptul și peste două zile la stângul”.

A doua zi după intervenția chirurgicală: “Operația a decurs fără probleme, echipa medicală a avut grijă să nu am niciun disconfort. Mă simt foarte bine, peste noapte nu am avut nevoie de anelgezice. Încep să văd clar cu ochiul operat, parcă totul e mai luminos. Pot distinge clar distanța la care se află obiectele din jurul meu. Abia aștept operația la ochiul stâng, pentru că știu că viața mea va fi mult mai bună”.

 

 • “În timpul operației, doamna doctor a vorbit permanent cu mine și asta mi-a dat siguranța că totul va fi bine. Acum am vederea din tinerețe.“

Ioan Buduroieș, 87 de ani, sat Corni, comuna Bodești

Ioan Buduroies operatie cataracta neamt

Înainte de operația de cataractă: “Am stent la inimă și uite că mă operez și la ochi. M-am interesat din timp unde este mai bine pentru mine să fac și pasul ăsta și prin copiii mei am aflat de această clinică. Doamna doctor mi-a vorbit așa de frumos la consultație, am înțeles ce problemă am, de ce văd așa, pete, ca niște gunoaie care se plimbă prin fața ochilor și m-am decis să accept operația. Azi am venit cu optimism, uite că port tricolorul la piept și am credința că totul va fi bine”.

A doua zi după intervenție: “Mulțumesc Domnului că am ajuns și ziua asta, să văd, cu ochiul operat, ca-n tinerețe. Nu am avut emoții în timpul intervenției, pentru că doamna doctor a vorbit permanent cu mine. Ce să mai vorbim, gata, m-am hotărât, vin săptămâna viitoare să mă opereze și la celălalt ochi”.

 

 • “Eu sunt bucuroasă că a înființat aici clinica, la Piatra Neamț, pentru că vine și în ajutorul bolnavilor care nu se pot deplasa în alte județe”

Maria Lică, 75 de ani, Piatra Neamț

Maria Lica - operatie cataracta neamt

Înainte de operația de cataractă: “Am lucrat toată viața în domeniul textilelor, la lumina neonului, și mi-am distrus vederea. Dioptriile au crescut și m-am trezit și cu un început de cataractă, la ambii ochi. Nu am mai suportat să văd așa de rău, mai ales că am și probleme la un picior și abia mă pot mișca, ajutată de o cârjă. Am trecut pe aici într-o zi și am văzut multă lume. Am decis că trebuie să îmi rezolv și eu problema, așa că am intrat, m-a consultat doamna doctor, și am înțeles că se poate corecta ceea ce am eu. Azi mă operez la ochiul drept și mă las cu toată încrederea pe mâinile doamne doctor Cristina Ghindea”.

A doua zi după intervenție: “Operația a decurs foarte bine, nu am simțit nimic, în afară de o ciupitură la injecția de anestezie. Doamna doctor te face sănătos deodată, parcă a durat câteva secunde toată intervenția, așa de ușor a lucrat. Eu sunt foarte bucuroasă că a înființat aici clinica. Să-i dea Dumnezeu sănătate că a venit în ajutorul bolnavilor din județul nostru. Eu îi mulțumesc pentru că mi-a redat vederea”.

Cristal Vision – Clinica de oftalmologie – Operație cataracta
bld. Decebal, nr. 2, bl. H3, ap. 31
Piatra Neamt ,jud Neamt
Tel. : 0799 336 520
Mail: office@oftalmologieneamt.ro
Site: www.oftalmologieneamt.ro


Cine suntem ?

O echipa de oameni specializati pentru a veni in intampinarea problemelor oftalmologice : diagnostic cat mai exact, preventia bolilor oftalmologice, tratarea, urmarirea, vindecarea acestora.

Copyright by soreb.ro