Vă rugam așteptați...

NOU în Neamţ! Operaţie de cataractă la ambii ochi deodată

octombrie 9, 2020 by cristal vision0
Operatie-de-cataracta-ambii-ochi-cristal-vision1.jpg
  • Intervenţia chirurgicală bilaterală, un succes de răsunet la “Cristal Vision”

Chirurgia oculară înregistrează succes după succes la Clinica de oftalmologie “Cristal Vision” prin operaţiile de cataractă bilaterale. Acest tip de intervenţie, implementat de noi în ultimele 3 luni, întrece indicaţia clasică, de a se opera ochii pe rând, în sesiuni diferite. Cunoscute ca excepţii, operaţiile bilaterale se practicau îndeosebi la copii, pentru a se evita două anestezii generale.

Primele intervenţii la ambii ochi în aceeaşi sesiune operatorie au fost efectuate în cadrul Clinicii “Cristal Vision” ca o continuitate firească a rezultatelor deosebite înregistrate la pacienţii operaţi la un singur ochi (absenţa complicaţiilor semnificative şi mulţumirea pacienţilor), dar şi în contextul pandemic actual, ca răspuns la dorinţa unor persoane de a-şi putea relua activităţile cotidiene cât mai repede, prin recuperare simultană, cu o vedere optimă.

Practic, prin această intervenţie se înlocuieşte, pe rând, cristalinul natural al fiecărui ochi (cristalin care şi-a pierdut transparenţa şi poate bloca vederea până la orbire) fiind implantat unul artificial, care aduce claritate vederii. Anestezia se face local (pe fiecare ochi), iar tehnica de intervenţie este avansată şi se realizează cu aparatură de ultimă generaţie, cu implantare de lentile monofocale sau multifocale, de cea mai înaltă calitate.

Pacienţii operaţi la ambii ochi deodată, în ultimele 3 luni, au avut amabilitatea să ne împărtăşească din emoţiile prin care au trecut înainte, în timpul şi după intervenţia chirurgicală care le-a redat vederea. De asemenea, ne-au spus cât sunt de mulţumiţi de vederea dobândită după operaţie. Majoritatea ne-a declarat că a venit la operaţie fără emoţii, puţine fiind cazurile de uşoară emotivitate, însă cu toţii au avut mare încredere în profesionalismul medicului chirurg. Confortul din timpul intervenţiei a fost clasificat de jumătate dintre pacienţi ca “foarte bun”, ceilalţi declarând că au simţit un uşor disconfort, fiecare manifestând o sensibilitate diferită, gestionată profesionist de echipa medicală. În aproape toate cazurile am avut un feedback foarte bun în ceea ce priveşte satisfacţia privind vederea obţinută după operaţie, cu o singură clasificare de “mulţumit” pe scara aşteptărilor din partea pacienţilor.

Avantaje

Avantajele intervenţiei bilaterale sunt de necontestat: conlucrarea, postoperator, a ambilor ochi pentru o vedere optimă, binoculară (capacitatea de a percepe ca o singură imagine cele două imagini recepţionate de fiecare ochi în parte); administrarea tratamentului postoperator simultan la ambii ochi; controale medicale mai rare, fiind o singură intervenţie în loc de două.

În concluzie, după acest start de succes al intervenţiilor bilaterale de cataractă, încurajăm pacienţii să beneficieze de această metodă practicată, cu profesionalism, de echipa “Cristal Vision”.

Cristal Vision – Clinica de oftalmologie – Operație cataracta
bld. Decebal, nr. 2, bl. H3, ap. 31
Piatra Neamt ,jud Neamt
Tel. : 0799 336 520
Mail: office@oftalmologieneamt.ro
Site: www.oftalmologieneamt.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Cine suntem ?

O echipa de oameni specializati pentru a veni in intampinarea problemelor oftalmologice : diagnostic cat mai exact, preventia bolilor oftalmologice, tratarea, urmarirea, vindecarea acestora.

Copyright by soreb.ro