Vă rugam așteptați...

Servicii de OPTOMETRIE – un spectru larg de diagnosticare aplicat de profesioniști

iunie 9, 2017 by cristal vision0
interviu-optometrie-1200x630.jpg

Clinica de oftalmologie Cristal Vision oferă un diagnostic cât mai exact al afecțiunilor oculare. Diagnosticul de bază (consultația de bază) cuprinde pe lângă diagnosticarea și tratarea bolilor oculare si măsuratorile, respectiv testele efectuate în vederea stabilirii dioptriilor, urmate în majoritatea cazurilor de prescripția de ochelari. Aici intrăm într-o gamă largă de informații: acești ochelari pot însemna lentile cu diferite protecții, cu diverse grade de subțiere, lentile cu diferiți indici de performanță cu care pacientul poate vedea bine la distanță și la aproape sau numai la distanță, respectiv numai la aproape.

Este un întreg domeniu în care Cristal Vision are profesioniști. Specialistul optometrist Mirela Lovin ne oferă câteva informații utile despre activitatea ei în acest domeniu, râspunzându-ne la câteva întrebări:

◾Ce este optometria?

Prescrierea unor dioptrii corecte presupune o serie de investigații și unele teste pe care orice optometrist are obligația să le efectueze, începând cu citirea unor litere pe un panou luminos până la stabilirea corecției la distanță și/sau la aproape, urmate – în funcție de mărimea dioptriilor, de mediul în care pacientul își desfășoară activitatea, de câmpurile vizuale necesare și uneori, de o corecție mai veche – de alegerea unei rame și de o discuție despre variantele de lentile care corespund necesităților vizuale ale pacienților.

O consultație optometrică făcută cu profesionalism cuprinde următorii pași:

  1. a) Anamneza, care cuprinde toate informațiile referitoare la starea de sănătate a ochilor pacientului, precum și la starea de sănătate generală.
  2. b) Evaluarea vederii, prin citirea de către pacientul așezat pe un scaun, a unor litere de pe un panou luminos situat la o distanță de aproximativ cinci metri de acesta. Pacientului îi va fi acoperit câte un ochi și la indicația optometristului, va citi cele mai mici litere pe care le poate vedea clar, fără efort.

Dacă pacientul este purtătorul unor ochelari, evaluarea la panou se va face cu ochelarii deja existenți.

  1. c) Măsurarea dioptriilor, realizată cu ajutorul aparatului numit autorefractometru, care imprimă pe un bon măsurătorile efectuate. Acestea sunt interpretate ulterior de către optometrist și îl ajută la determinarea valorilor exacte ale dioptriilor. Foarte importantă este și compararea noii corecții cu cea precedentă.
  2. d) Măsurarea distanței interpupilare (DIP) dintre cei doi ochi, realizată cu un aparat digital manual numit pupildismetru. DIP are un rol foarte important în montajul ochelarilor.
  3. e) Concluzii:

În urma efectuării acestor măsurători, optometristul consemneaza toate rezultatele valorice în fișa de consultație a pacientului, îi oferă soluțiile cele mai bune pentru comanda de ochelari și nu în ultimul rând, îi comunică pacientului frecvența cu care trebuie să revină la controlul periodic.

mirela lovin optometrist

◾Cine este optometristul? 

Este acel specialist care determină dioptriile și tipul corecției necesare (ochelari, lentile de contact) pentru rezolvarea problemelor de acuitate vizuală, care apar datorită tulburărilor de refractie, avand totodata responsabilitatea educatiei pacientului prin recomandari privind sanatatea oculara si vederea, cu scopul de a incuraja obiceiurile sanatoase in viata de zi cu zi. La baza oricaror competente se afla calitatile personale generale ale optometristului, care ii permit sa comunice in mod eficient cu pacientul, sa ia decizii la momentul oportun.

 Profesionistul optometrist al Clinicii Cristal Vision este Mirela Lovin. Absolventă a unei facultăți cu profil tehnic, a accesat Școala Postuniversitară de Optometrie – Optică Medicală ( modulul Testare și Prescripție) din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică a Universității Politehnice București, obținând astfel atestatul de Specialist Optometrist, respectiv dreptul de liberă practică a acestei meserii.

Născută în luna februarie în zodia Peștilor, se descrie drept o persoană veselă, comunicativă, cu un simț al umorului dezvoltat, empatică, perfecționistă, volubilă și sociabilă.

◾De ce optometrist?

„Fiind purtătoare de ochelari de vedere, am simțit necesitatea și importanța purtării unor dioptrii corect prescrise, precum și folosirea unor lentile pe care s-au aplicat tratamente de cea mai bună calitate. Aceste lucruri m-au facut să înțeleg că ochelarii reprezintă mult mai mult decât un simplu accesoriu și că purtarea unor dioptrii corecte ne simplifică mult activitățile zilnice, inducându-ne totodată o stare de confort.

Am învățat că dacă te regăsești în meseria pe care o practici și dacă o faci cu plăcere și pasiune, rezultatul este un lucru bine făcut. Nimic nu se compară la sfârșitul unei zile de lucru cu bucuria pe care o simt în momentul în care văd „claritatea” și mulțumirea din ochii pacienților atunci când probează ochelarii recomandați în urma consultației și a discuției purtate cu mine. Primesc nenumărate feedback-uri bune și foarte bune, cu mulțumiri și aprecieri și foarte important, cu recomandări spre alți pacienți.

Vă aștept la Clinica de oftalmologie „Cristal Vision” pentru o consultație optometrică în vederea prescrierii dioptriilor și o consiliere în alegerea ramelor și a variantelor de lentile potrivite pentru fiecare dintre voi.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Cine suntem ?

O echipa de oameni specializati pentru a veni in intampinarea problemelor oftalmologice : diagnostic cat mai exact, preventia bolilor oftalmologice, tratarea, urmarirea, vindecarea acestora.

Copyright by soreb.ro