Vă rugam așteptați...

Un renumit oftalmolog de la Cluj şi-a deschis clinică în Piatra Neamţ, pe meleagurile natale

august 26, 2016 by cristal vision0
cristal-vision-1024x768.jpg

Dr. Cristina Ghindea vă aşteaptă, din 4 iulie, la Clinica „CRISTAL VISION”

* Consultaţii profesioniste, investigaţii cu echipamente moderne, tratamente laser şi intervenţii chirurgicale de fineţe

Începând de luni, 4 iulie, nemţenii cu probleme oftalmologice au la dispoziţie o nouă clinică privată, unde vor fi trataţi cu responsabilitate şi profesionalism. Clinica „Cristal Vision” oferă o paletă generoasă de investigaţii şi tratamente, conferindu-le pacienţilor siguranţă şi încredere. Pentru a-şi pune experienţa şi măiestria în slujba nemţenilor, medicul oftalmolog Cristina Ghindea, a renunţat la oportunităţile centrului universitar. Doctoriţa a plecat de la Cluj, unde lucra atât în mediul privat cât şi la spital, şi a revenit în oraşul său natal pentru a-şi trata pacienţii într-un spaţiu special amenajat, modern şi dotat cu echipamente oftalmologice de ultimă oră, situat în Bulevardul Decebal, nr.2, bl. H3, vizavi de Muzeul de Istorie.

Rep: Pentru cine încă nu vă cunoaşte, care este cartea de vizită a dumneavoastră?

Dr. Cristina Ghindea: M-am născut în Piatra Neamţ. Pe drumul profesional am pornit cu mari emoţii, în sensul că, atunci când am mers şi-am dat admiterea la Cluj, se intra foarte greu, fiind foarte mulţi candidaţi pe un loc. Dar am avut surpriza de a intra în primii 10, a 6-a pe listă. Apoi, rezidenţiatul mi l-am dorit pe partea de oftalmologie şi l-am făcut tot la Cluj, la Spitalul Militar, îndrumată de şefa de secţie dr. Monica Gavriş, care este mentora mea. Apoi, am lucrat în colaborare la o clinică privată în Cluj Napoca şi la Spitalul Municipal Dej – la 60 de kilometri de Cluj. Sunt membră a Societăţii Române de Oftalmologie, a Societăţii Române de Glaucom şi a Societăţii Române de Oftalmo-pediatrie.

Rep: Pe ce segment al specialităţii v-aţi profilat activitatea în cadrul noii clinici?

Dr. Cristina Ghindea: Activitatea noastră este profilată pe chirurgia cataractei şi a polului anterior, adică a părţii din faţă a ochiului, şi a pleopelor. Pe partea de diagnostic şi pe partea de tratamente medicale mă ocup de patologia generală a ochiului. Partea din spate, care ţine de retină, de nervul optic nu intră în specialitatea mea.
Rep: Spuneţi-ne şi pe ce afecţiuni ale adultului puneţi accentul în sfera investigaţiilor şi a tratamentelor?

Dr. Cristina Ghindea: Pe afecţiuni vasculare ale fundului de ochi, care de cele mai multe ori necesită investigaţii suplimentare, moderne, pentru diagnostic, şi pentru tratament cât mai bine ales. Este vorba despre a diagnostica cât mai bine, astfel încât decizia terapeutică să fie cât mai corectă şi să fie şanse cât mai mari de rezolvare a cazurilor. Ma refer la Computer Tomograf în coerenţa optică. Sunt investigaţii cu raze infraroşii, nu cu raze X, cum ştim noi că este tomograful clasic. Razele infraroşii se adresează direct examinării retinei şi nervului optic şi, practic, dau un diagnostic foarte exact patologiei acestor două structuri. După diagnosticare, pot face tratamente cu laser, injecţii în intravitreene. Subliniez faptul că bolile retinei sunt mai ales de tip vascular. Diabetul dă o retinopatie diabetică tot prin afectare vasculară. Adică, mai ales pacienţii în vârstă au probleme cu hipertensiunea arterială, cu ateroscleroza şi, atunci, apar probleme oculare. Acestea pot fi tromboze de vene, ocluzii de artere, inflamaţii ale vaselor şi ale retinei.

Rep: Vorbiţi-ne despre intervenţiile chirurgicale prin care le puteţi reda vederea pacienţilor dumneavoastră.

Dr. Cristina Ghindea: Cel mai frumos se tratează cataracta prin intervenţie chirurgicală. Noi asigurăm diagnosticare cu ajutorul aparaturii medicale specifice. De asemenea, asigurăm diagnosticul şi tratamentul glaucomului şi tratementul patologiei pleoapelor. Aici mă refer la tumorete, pleoape întoarse, pleoape cu exces de piele, tot felul de leziuni care ies pe pleoape.

Rep: Sunteţi specializată şi în tratarea afecţiunilor oculare ale copiilor. Este un mare plus pentru nemţeni că-şi vor putea trata copiii la Piatra Neamţ, fiind foarte puţini specialişti în acest domeniu deosebit de sensibil.

Dr. Cristina Ghindea: La copii e foarte importantă diagnosticarea sănătăţii oculare. Este bine ca până la vârsta de 5 ani să fie consultat fiecare copil. Pentru că multe dintre patologiile şi ametropiile celor mici sunt depistate mai greu, prin investigaţii de specialitate, deoarece copilul nu poate spune ce-l deranjează. Ametropiile sunt tulburările refracţiei oculare care apar atunci cand razele de lumină ce intră în ochi nu sunt focalizate corespunzator pe retină. Sunt cazuri în care copiii au dioptrii diferite şi, de obicei, ochiul cu dioptrie mai mare rămâne cu vedere mai slabă. Copilul nu-şi dă seama că vede mai slab cu un ochi pentru că nu are termen de comparaţie. Un copil mi-a spus, odată, că el a crezut că aşa trebuie să vadă, mai bine cu ochiul drept, pentru că e dreptaci. Şi după ce i-ai dat ochelari, şi rezultatele la învăţătură se îmbunătăţesc. Pentru că, de multe ori, noi spunem că bietul copil nu pricepe, nu învaţă, dar de fapt el nu vede la tablă, oboseşte. Eu îi ajut pe partea de consultaţii şi tratamente ortoptice. În proporţie de 90%, cazurile se rezolvă prin tratamente ortoptice. Poate mai puţin de 10% necesită intervenţii chirurgicale pentru strabism, sau pentru nistagmus cu poziţie de blocaj lateral, adică copilul stă cu capul într-o parte şi te priveşte pentru că aşa vede el cel mai bine.

Rep: Prin ce servicii medicale se evidenţiază clinica dumneavoastră?

Dr. Cristina Ghindea: Pe partea de tratament, oferim tratamente medicale: 1. Prescripţie de ochelari. 2. Prescripţie de medicamente- voi încerca să intru în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru a-i putea ajuta pe pacienţi cu gratuitate şi compensare; 3. Tratamente laser ale retinei; 4. Tratamente ortoptice la copii. Tratamente Chirurgicale: 1. Chirurgia modernă a cataractei; 2. Chirurgia glaucomului; 3. Chirurgia pleoapelor- şi partea de piele care înveleşte ochii intră tot în sfera noastră, deşi multă lume apelează la chirurgia estetică or, acolo, problemele nu sunt rezolvate atât de frumos cum le rezolvăm noi, pentru că noi suntem obişnuiţi să lucrăm la microscop şi folosim fire foarte, foarte fine pe care abia le observi cu ochiul liber; 4. Injecţii intravitreene-ochiul este ca o sferă, care are pereţi şi conţinut; pe partea din faţă are cristalinul – care opacifiat dă cataracta şi noi operăm, iar între cristalin şi peretele din spate este o cavitate ca un gel , care se numeşte intros- camera obscură a ochiului. Lentilele focalizează imaginea prin camera obscură, direct pe retină, care este fimul ochiului, ca la un aparat de fotografiat.

Rep: Vi s-a întâmplat să primiţi pacienţi care aveau pus diagnostic greşit sau incomplet?

Dr. Cristina Ghindea: În majoritatea cazurilor, pacientul vine când nu vede bine sau îl supără ceva. Când lucram la Cluj, mi se trimiteau mulţi pacienţi pentru a fi operaţi de cataractă. Eu pe fiecare în parte îl consultam. Pentru că mie îmi face plăcere să operez, dar eu vreau mai ales ca pacientul să fie mulţumit, să-l tratez de ceea are. Şi am avut surpriza la mulţi pacienţi să sesizez că, de fapt, nu era cataracta de vină, sau nu numai cataracta. Şi trebuie explicat fiecărui pacient exact cum stau lucrurile, ca să nu cheltuie degeaba, ca să nu facă un efort degeaba. Vreau să subliniez că orice persoană cu vârsta de peste 50 de ani are nevoie de un consult oftalmologic. Adică nu optometric, de măsurare a dioptriilor. Oftalmologic înseamnă să evaluezi starea de sănătate a nervului optic şi a retinei. Pentru că tu poţi vedea bine, dar să ai o boală în spate care evoluează, care-ţi ameninţă vederea şi care nu poate fi depistată numai printr-un consult optometric.

Rep: Cu ce promoţii vă întâmpinaţi pacienţii la noua clinică?

Dr. Cristina Ghindea: Chiar dacă am venit în oraşul meu natal, ca oftalmolog nu sunt, deocamdată, cunoscută pe plan local. Pentru a atrage pacienţii, oferim o reducere de 50% la consultaţii în perioada lunii iulie. În mod normal, consultaţia este 100 de lei, însă până la 1 august va fi de 50 de lei. Iar pe partea de optică oferim lentile gratuite cu anti-reflex la orice ramă aleasă.
Programul clinicii este între orele 8-18, de luni pînă vineri. Din 4 iulie, ne putem ocupa de pacienţi. Programările pot fi făcute la telefon 0799.336520 şi la sediul nostru situat pe bld. Decebal, nr.2 , bl. H3, ap. 31. Vă aşteptăm!

Rep: Vă dorim mult succes!

Interviu realizat de Geanina NICORESCU
FOTO: Gabriel MUNTEANU

Sursă: ziarulceahlaul.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Cine suntem ?

O echipa de oameni specializati pentru a veni in intampinarea problemelor oftalmologice : diagnostic cat mai exact, preventia bolilor oftalmologice, tratarea, urmarirea, vindecarea acestora.

Copyright by soreb.ro